Нові iPad і MacBook отримають унікальні Mini-LED дисплеї

2019-10-02

Авторитетний інсайдер Мінг-Чі Куо, відомий своїми точними прогнозами, пов'язаними з технікою Apple, знову опублікував черговий інсайд, що стосуються майбутніх пристроїв з Купертіно. Цього разу пост в першу чергу стосувався нових iPad Pro і MacBook Pro, але, як зазначив Куо, в майбутньому технологія, про яку піде мова, може з'явитися в інших пристроях від Apple. Аналітик повідомив, що нові планшети і лептопи лінійки Pro, над якими зараз працюють інженери Apple, отримають дисплеї, виготовлені за технологією mini-LED.

Перевага технології полягає в тому, що дисплеї, виготовлені за нею, можуть бути набагато яскравішими, контрастнішими і більш насиченими звичайних. Також в порівнянні з OLED вони будуть набагато енергоефективнішими. І, що ще більш важливо, за словами Мінг-Чі Куо, нововведення дозволить зробити корпус пристроїв з такими дисплеями ще більш тонкими. Раніше Куо говорив, що моделі iPad будуть оснащені дисплеями на 10 і 12-дюймів, тоді як і MacBook отримають екрани на 15-17-дюймів.

Незважаючи на те, що виробництво OLED-дисплеїв стає все більш недорогим, а розвиток технології дозволяє робити OLED-екрани порівняльними з Mini-LED по частині передачі кольору, аналітик переконаний, що mini-LED - кращий варіант для Apple, адже mini-LED не вигоряють, та й перехід на них дозволить компанії менше залежати від Samsung. У кожному з дисплеїв iPad і MacBook, як повідомив Куо, буде використано близько 10 000 світлодіодів.

За словами аналітика, ланцюжок поставок Mini-LED включає в себе Epistar, Zhen Ding, Radiant Opto-Electronics, Nichia, Avary Holding, TSMT і інших виробників. Випуском готових виробів займеться компанія LG.

Раніше повідомлялося, що нові iPad Pro отримають оновлений дизайн і нову потрійну камеру, випуск якої також, судячи з усього, буде налагоджений на підприємствах LG. З чуток, складатися камера буде з ширококутного модуля, ToF-сенсора і телеоб'єктива. Передбачається, що такий фотомодуль дозволить робити знімки відмінної якості навіть при недостатньому освітленні. Також передбачається, що ToF-об'єктив істотно вплине на опрацювання фотознімків з ефектом глибини різкості. Також ToF-сенсор може стати в нагоді при роботі з додатками доповненої реальності, позитивно впливаючи на реалістичність відображення віртуальних об'єктів.

Якщо в Apple дійсно мають намір істотно поліпшити фотоможливості ipad Pro, то і нові дисплеї однозначно підуть планшетам на користь. Прогноз звучить досить переконливо й по відношенню до MacBook Pro, однак, слід пам'ятати, що іноді помиляються навіть самі поважні інсайдери і серйозні аналітики.