Незвичайний спосіб збільшити час роботи Apple Watch Series 5 на 10+ годин

2020-02-10

Пост короткий, порада проста, а результат - вражаючий.

Багато вже було сказано про час роботи нових AW. Вони не доживають до двох днів, як виходило у попередніх, Series 4. А винен завжди включений дисплей.

Вимкнувши цю функцію, ви легко отримаєте ті самі два дні автономної роботи. Тоді, який був сенс купувати саме п'яту серію? Можна і попередні тоді взяти, різниця невелика. Загалом, це поганий варіант вирішення проблеми.

Ми зараз зробимо інакше. Не будемо вимикати фітнес-функції, моніторинг пульсу та інші корисні фішки AW.Наступна порада по-справжньому «прокотить» тільки для власників п'ятого покоління годинника, і ви зрозумієте, чому.

Продовжимо автономну роботу AW5 на 10+ годин без втрат

1. Заходимо в додаток Watch на iPhone

2. Переходимо в меню Основні -> Активація екрана

3. Вимикаємо пункт «При підйомі зап'ястя».

Усе.

Що ми зараз зробили і чому це корисно саме для Series 5?

Тепер екран годинника не буде повністю включатися, коли ви піднімаєте зап'ястя.

Дисплей залишиться активним, коли ви його не використовуєте - буде затемнюватися, працювати в режимі зниженого енергоспоживання. Різниця лише в тому, що він перестане активуватися при піднятті руки.

Ви як і раніше будете бачити циферблат годинника, коли піднімаєте руку. А ще чути, відчувати вібрацією надходження нових повідомлень. Просто щоб їх прочитати, треба буде тапнути по екрану.

Здавалося б, така дрібниця, ну відключили ми одну функцію, подумаєш. Але в реальності вона дає несподівано великий приріст автономної роботи.

Приклад. Годинники зазвичай знімаю з зарядки о 08:30 ранку. Далі до 21:30 того ж дня залишається близько 25-30% заряду. З виключеною ж активацією при піднятті зап'ястя я стабільно бачу 50, ну мінімум 45% заряду до того ж моменту!