Життя простіше із Apple Watch! Налаштуйте його на всі 100!

2021-02-10


Apple Watch у цілому світі, за свідченнями статистики, продаються навіть в більшій кількості, ніж звичайний годинник! Це заслуговує на повагу!

Ще більше дивує, що багато хто використовує Apple Watch не на 100%. Для того, аби допомогти кожному розкрити їхній потенціал, ми знову збираємо найважливіші та найцікавіші фішки пристрою.

Отож, почнімо!

1. Вимкніть автоматичне розпізнавання зап'ястя, якщо носите годинник з прикрасами

Що зробити: відкрийте додаток Watch на iPhone; перейдіть в розділ «Код-пароль»; переведіть в неактивний стан перемикач «Розпізнавання зап'ястя».

Зазвичай Apple Watch визначає, що він знаходиться на зап'ясті за допомогою пульсометра та інших датчиків на тильній стороні. Але, якщо під годинник потрапляє сторонній об'єкт, він одразу вирішує, що знятий з руки. У цьому випадку він відмикає завжди включений екран і просить повторно ввести пароль.

Це зазвичай відбувається, коли ви носите на зап'ясті не тільки Apple Watch, а й інші штуки, наприклад, браслети. В цьому випадку задану можливість найкраще вимкнути. Без неї буде простіше управляти годинником.

2. Час роботи Apple Watch Series 5 і 6 можна збільшити, відімкнувши одну настройку

Що зробити: відкрийте додаток Watch на iPhone; перейдіть в розділ «Основні»; розгорніть меню «Активація екрана»; переведіть в неактивний стан перемикач «При підйомі зап'ястя».

На Apple Watch Series 5 і Series 6 в стандарті і без того працює завжди включений екран. Тому немає сенсу у додатковій його активації на повну яскравість. Якщо відключити її, автономність розумного годинника відчутно збільшиться.

3. Змінити вигляд меню додатків: сітка або список

Що зробити: відкрийте додаток Watch на iPhone; перейдіть в розділ «Перегляд додатків»; виберіть відповідну опцію відображення софта: «Сітка» або «Список».

Раніше змінити формат відображення меню додатків можна було сильним натисканням на екран Apple Watch. Але від Force Touch в годиннику відмовилися і повністю забрали всі відповідні дії зі самої системи.

Все, що не можна було замінити тривалим утриманням екрану, рознесли по різних частинах параметрів годинника.

4. Дізнайтеся, скільки калорій спалюється під час комп’ютерних ігор

Що зробити: запустіть додаток «Тренування» на Apple Watch; виберіть варіант «Спортивний симулятор» - якщо його немає в базовому меню, перенести сюди його вийде за допомогою кнопки «Додати тренування».

В останніх версіях watchOS з'явилася можливість контролювати свою активність під час комп'ютерних ігор. В особливо активних ви спалюєте чимало калорій, і буде непогано точно знати, скільки саме.

5. Налаштуйте автоматичну зміну циферблатів за геопозицією або часу доби

Що зробити: відкрийте додаток «Швидкі команди» на iPhone; перейдіть в розділ «Автоматизація»; створіть нову автоматизацію з необхідними для зміни циферблата Apple Watch умовою; натисніть на кнопку «Додати дію» і знайдіть варіант «Поставити циферблат».

В останніх версіях iOS і watchOS з'явилася можливість автоматично змінювати циферблати Apple Watch за заданими умовами. Наприклад, ввечері на них може активуватися один вотчфейс, а вранці - інший.

6. Годинники можуть контролювати ваш iPhone навіть в «Авіарежимі»

Що зробити: відкрийте додаток Watch на iPhone; перейдіть в розділ «Основні»; розгорніть меню «Авіарежим»; переведіть в активне положення перемикач Bluetooth.

Apple Watch зв'язуються з iPhone через Bluetooth. Якщо не відключати його при активації «Авіарежиму», зв'язок не загубиться. У вас залишиться можливість контролювати відтворення на смартфоні з годинника і не тільки.

7. «Оновлення контенту» можна відключити, щоб збільшити автономність

Що зробити: відкрийте додаток Watch на iPhone; перейдіть в розділ «Основні»; розгорніть меню «Оновлення контенту»; переведіть в неактивний стан перемикач «Оновлення контенту».

Функція «Оновлення контенту» призначена для фонового апдейту даних в заданих додатках.

Суть в тому, що весь софт, який вам потрібен, винесений на вотчфейси. Решта ж таки не потребує оперативного оновлення, тому це можна відключити, щоб збільшити час автономної роботи пристрою.

8. Увімкніть функцію «Автозапуск ПО з аудіо», щоб не запускати додатки вручну

Що зробити: відкрийте додаток Watch на iPhone; перейдіть в розділ «Основні»; розгорніть меню «Активація екрана»; переведіть в неактивний стан перемикач «Автозапуск ПО з аудіо».

9. Позбавтеся від випадкових запусків Siri через Digital Crown

Що зробити: одягніть годинник так, щоб коліщатко Digital Crown було направлено в сторону від кисті; відкрийте додаток Watch на iPhone; перейдіть в розділ «Основні»; розгорніть меню «Положення годинника»; переведіть положення коліщатка: «Digital Crown зліва» або «Digital Crown справа».

Зазвичай годинник раз у раз запускає голосового асистента: особливо в зимовому одязі з довгими рукавами. Вихід – розвернути догори ногами годинник так, щоб коліщатко знаходилося із зворотнього боку. Спробуйте!

10. Озвучте поточний час голосом

Що зробити: відкрийте додаток Watch на iPhone; перейдіть в розділ «Годинник»; переведіть в активне положення перемикач «Час вголос» і визначте варіант: «Залежить від безшумного режиму» або «Завжди вимовляти» - після цього потрібно затиснути циферблат годинника двома пальцями.

11. Увімкніть щогодинний сигнал, як в старому електронному годиннику

Що зробити: відкрийте додаток Watch на iPhone; перейдіть в розділ «Універсальний доступ»; розгорніть меню «Передзвін»; переведіть в активне положення перемикач «Передзвін»; виберіть регулярність в пункті «Розклад» та визначте мелодію в пункті «Звуки».

Дуже корисна функція, яка допоможе контролювати час і не зависати в марних процесах занадто надовго.

12. Захист слуху з функцією контролю шуму

Що зробити: відкрийте додаток Watch на iPhone; перейдіть в розділ «Шум»; переведіть в активне положення перемикач «Вимірювання оточуючих звуків».

Фішка контролює гучність навколишніх звуків і дає рекомендації, якщо навколо надто шумно. Це особливо важливо, враховуючи той факт, що вуха дуже просто звикають до конкретного гулу, проте він так само згубно впливає на слух.

Якщо фішка активна, годинник повідомить, що навколо сильно голосно і запропонує змінити локацію або зробити домашню аудіосистему тихіше.

13. Вимкніть «Знімки екрана», щоб не засмічувати пам'ять

Що зробити: відкрийте додаток Watch на iPhone; перейдіть в розділ «Основні»; переведіть в неактивний стан перемикач «Знімки екрана».

14. Зробіть екран своїх Apple Watch чорно-білим

Що зробити: відкрийте додаток Watch на iPhone; перейдіть в розділ «Універсальний доступ»; переведіть в активне положення перемикач «Відтінки сірого».

Чорно-білий екран на годиннику виглядає дуже стильно. Варто спробувати.

15. Знімайте Селфі за допомогою iPhone і Apple Watch

Що зробити: оберніть ремінець Apple Watch навколо iPhone, як показано на знімку вище; запустіть додаток «Пульт Камери» і зробіть класне селфі на основну камеру свого смартфона.

16. Стежте за висотою над рівнем моря через «Компас»

Що зробити: відкрийте додаток «Компас» на Apple Watch; перегорніть його головне меню вниз.

Далеко не всі знають, що вбудований в Apple Watch висотометр захований в додатку «Компас». 


Тепер ви в курсі усіх фішок Apple Watch! Сподіваємося, інформація була для вас корисною та вичерпною.

Apple Room - працюємо для вас!