Mac Pro на коліщатках, нові iOS, macOS, watchOS і інші анонси WWDC 2019

2019-06-05

3 червня Apple відкрила конференцію для розробників WWDC демонстрацією нового програмного забезпечення і заліза. MacDigger вів пряму трансляцію події. Найважливіші новини: 28-ядерний Mac Pro і нові версії операційних систем.

Mac Pro

Новий комп'ютер Mac Pro отримав 28-ядерний процесор Intel Xeon. Оперативної пам'яті - до 1 ТБ. До системного блоку (цікава деталь: він на коліщатках) додається монітор з 32-дюймовим екраном і дозволом 6K. 

iOS

13 версія iOS працює в два рази швидше 12-ої через нового алгоритму упаковки додатків. Додали темний режим - як в macOS. Друкувати тепер можна за допомогою свайпов.

Оновили програму «Карти»: тепер тут більше деталей і неймовірний повноекранний режим. Залогінитися в улюбленей додаток тепер можна через Apple ID.

Точки доступу в громадських місцях більше не зможуть зчитувати інформацію про пристрій - iOS не дозволить.

Само собою, оновилася камера: редагувати фото на смартфоні стало простіше. Вперше це справедливо і для відео - його можна перевернути прямо на iPhone. Чудеса.

iOS 13 не з'явиться на iPad. Планшет отримав власну операційну систему - iPadOS. Тестова версія iOS для розробників вже доступна. Повноцінний реліз - восени.

macOS

Нова macOS називається Catalina. Передбачувано Apple вбила iTunes. Замість нього - три програми: Music, TV і Podcasts.

Тепер macOS підтримує програми для iPad. Крім того, завдяки функції SideCar iPad буде зручно використовувати в парі з комп'ютером - як допоміжний екрану або заміни графічного планшету.

Ще одне цікаве нововведення - додаток Find My, що об'єднало сервіси Find My Friends і Find My iPhone. Користувачі зможуть знайти свої пристрої, навіть якщо вони не підключені до Wi-Fi або мобільної мережі.

Повноцінний реліз Catalina - восени, beta-версія для розробників буде доступна 4 червня.

watchOS

У Apple Watch з'явиться власний магазин додатків. Розумний годинник стане автономніше, але це стосується тільки моделей з підтримкою LTE.