M1 Pro та M1 Max: який чіп кращий?

2023-07-26

Уже 2 роки як Apple оголосила про велике оновлення своїх висококласних MacBook Pro. Нові машини мають повністю змінений дизайн, великі міні-світлодіодні дисплеї з ProMotion, порт HDMI та слот для SD-карток, повнорозмірні функціональні клавіші. Але головне оновлення всередині - один із двох абсолютно нових збільшених варіантів системи на кристалі M1 (SoC) - M1 Pro або M1 Max.

Незважаючи на те, що обидва є потужними кремнієвими чіпами Apple з деяким перекриттям, вони мають різні можливості. Сьогодні розповімо про те, яку конфігурацію MacBook Pro краще обрати M1 Pro або M1 Max?

Порівняння M1 Pro та M1 Max

‌M1 Pro‌ та ‌M1 Max‌ мають однакову базову архітектуру, засновану на чіпі ‌M1‌, що забезпечує однакові основні функції. Apple перераховує ці ідентичні функції двох SoC:

  • До 10-core CPU з вісьма ядрами продуктивності та двома ядрами ефективності;
  • 16-ядерний Neural Engine;
  • Медіа-двигун для H.264, HEVC, ProRes та ProRes RAW з апаратним прискоренням;
  • Процесор декодування відео;

M1 Pro та M1 Max: відмінності

М1 Pro

М1 Max

До 16 ядер графічного процесора

До 32 ядер графічного процесора

Пропускна здатність пам'яті 200 ГБ/с

Пропускна здатність пам'яті 400 ГБ/с

Підтримка до 32 ГБ об'єднаної пам'яті

Підтримка до 64 ГБ об'єднаної пам'яті

Механізм кодування та декодування ProRes

Два механізми кодування та декодування ProRes

Двигун кодування відео

Два движки кодування відео

Якщо говорити загалом, ‌M1 Pro‌ — це високопродуктивний чіп та найкращий варіант для більшості професійних робочих процесів. ‌M1 Max‌ не спеціалізується виключно на конкретних завданнях, тому користувачі ‌M1 Pro‌ не втрачають жодних можливостей. Натомість M1 Max — це просто потужніший варіант M1 Pro, який не знадобиться більшості користувачів.

Багато професійних користувачів має вистачити максимум 32 ГБ пам'яті. Але якщо потрібно більше 32 ГБ пам'яті, ‌M1 Max‌ — єдиний кремнієвий чіп Apple, який підтримує таку опцію.

‌M1 Max‌ найкраще підходить для надзвичайно вимогливих робочих процесів графічного процесора, таких як високорівневий графічний дизайн, 3D-моделювання та редагування відео. Користувачі, які часто працюють із відео, також можуть скористатися додатковими відеодвигунами M1 Max.

Актуальні ціни на MacBook Pro M1 Pro та MacBook Pro M1 Max - вказані на сайті. Вибирайте помічника прямо зараз, а Appleroom подбати про швидку доставку та якісний сервіс!