iPhone mini отримає ще один шанс!

2021-04-16

Користувачі давно просили Apple випустити iPhone mini, а коли компанія все-таки це зробила - прогнозованої популярності він не отримав. Чи то модель виявилася недостатньо функціональною, то чи час компактних смартфонів пройшов, чи інші варіанти виявилися кращими, але попит на iPhone 12 mini був таким низьким, що в Купертіно серйозно задумалися над припиненням його виробництва.

І ось новина: iPhone 12 mini - не останній компактний смартфон від Apple

Як дешеві iPhone вбивають попит на iPhone 12 mini і що буде робити Apple?

iPhone 13 mini, який вийде цієї осені, швидше за все, буде останнім компактним смартфоном в лінійці. За даними аналітика TF International Securities Мінг-Чі Куо, в Apple планують згорнути розробку 5,4-дюймової версії iPhone в 2022 році. Модель 2021 року - це свого роду другий шанс, який в Купертіно дають компактній моделі.

Отож, яким буде iPhone 13 mini?

На разі можемо потішити цікавість лише шпигунськими фотографіями передньої панелі iPhone 13 mini. Виїмка під Face ID на 30% менше, ніж у 12 mini

Причому останній фактор, швидше за все, є тим, що переважає.

Із чуток, Apple налаштована внести в дизайн і в апаратний склад нових смартфонів ряд істотних змін. Ключова - скорочення ширини виїмки в екрані, яка зменшиться приблизно на третину в порівнянні з моделями актуального покоління.

Очевидно, Apple вдалося вдосконалити Face ID, зменшивши кількість компонентів, які формують систему розпізнавання осіб. Адже саме від цього залежать розміри виїмки, де і ховаються всі апаратні елементи інтерфейсу. Виходить, ми отримаємо свого роду Face ID 2.0, який вперше з 2017 року так кардинально змінився. Але не виключено, що iPhone 13 - і, відповідно, iPhone 13 mini - стануть першими смартфонами Apple зі сканером відбитків пальців, вбудованим в дисплей.

iPhone з Touch ID під екраном

Дисплейний Touch ID буде ще одним фактором на користь покупки iPhone 13 mini

Apple вже давно веде роботи за суміщенням AMOLED-матриць з Touch ID, так що цілком можливо, що в цьому році ми побачимо результат цієї праці. Тоді користувачі зможуть вибирати, який спосіб ідентифікації використовувати, а це значить, що у них буде більше причин віддати перевагу iPhone 13 mini, який при меншій вартості пропонує той же набір функцій, що і більш дорогі моделі.

Втім, iPhone mini - це штука дуже специфічна, інтерес до якої потрібно підігрівати штучно. Все-таки маленький екран в епоху медіаконтенту, який багато в чому орієнтований на мобільні пристрої - вже не підходить багато у чому більшості користувачів. Сьогодні всім потрібні максимально великі смартфони з екранами від 6 дюймів, тому що на них зручніше і друкувати, і дивитися відео, і перегортати стрічку інстаграма, але! Свої беззаперечні переваги має і mini-версія. Особливо її вподобає та категорія, яка робить ставку на зручність в плані розміру смартфона.