Акції компанії Apple досягли рекордної вартості

2018-04-30

Акції компанії Apple досягли рекордної вартості

В ході торгового дня вартість акцій Apple, доходила до $ 100,68 - річного рекорду для компанії. Раніше цього року компанія Apple провела розбивку кожної акції на сім цінних паперів. З урахуванням спліту акції Apple, впритул наблизилися до абсолютного рекорду вартості в $ 705, зафіксованому у вересні 2012 року - відставання склало менше одного відсотка.

На закритті торгів Nasdaq у вівторок акції Apple, коштували $ 100,53. За цим показником Apple, оновила історичний рекорд в $ 702,1 на закритті торгів, також встановлений у вересні 2012 року. З урахуванням спліту попередній рекорд становив би $ 100,3 за акцію.

На зростання вартості акцій Apple, вплинули успішні результати за останній звітний квартал. Виручка компанії Apple за квітень-червень виросла на 6% до $ 37,4 млрд, а чистий прибуток зріс на 12% до $ 7,75млрд.

Також цінні папери Apple ростуть на тлі очікування презентації нових продуктів - двох моделей iPhone з більшими екранами і розумних годинників. Нарешті вплив зробила і розбивка акцій, що зробила їх доступними більш широкому колу інвесторів.

Капіталізацію Apple за даними на закритті торгів в четвер оцінюють в $ 593 млрд. Компанія зберігає звання найдорожчої компанії світу, випереджаючи найближчого конкурента, нафтову компанію Exxon Mobil, приблизно на $ 170 млрд.