iOS 17: 3 нові функції, доступні в Safari

2023-07-29

З кожним оновленням операційної системи iOS Apple додає нові функції у вбудовані програми, такі як Safari. У iOS 17 Safari отримує нові функції конфіденційності, покращення пошуку, оновлену інтеграцію з Siri та багато іншого.

Сьогодні розповімо про три цікаві доповнення до функцій ‌iOS 17‌ Safari.

Профілі в ‌iOS 17‌

У ‌iOS 17‌ Apple розширює групи вкладок за допомогою функції «Профіль», яка дозволяє розділяти перегляд для різних варіантів використання. Наприклад, можна створити "Робочий" та "Особистий" профіль, щоб весь перегляд, пов'язаний з роботою, був відокремлений від особистого перегляду.

Кожний профіль має окремі файли cookie, історію переглядів, розширення та дані веб-сайту. І тут можна відключити файли cookie та спливаючі вікна, наприклад, в одному профілі, залишивши їх увімкненими для іншого профілю. Профілі також мають окремі групи обраного та вкладок.

Як налаштувати профілі Safari на ‌iOS 17:

  • Відкрийте програму «Налаштування».
  • Прокрутіть вниз до Safari.
  • Натисніть «Новий профіль».
  • Виберіть значок, ім'я та колір фону для профілю.
  • Виберіть налаштування для обраного та вкладок.
  • Натисніть "Готово".

Звідти можна редагувати профілі, натиснувши на них у програмі «Параметри». У Safari можна торкнутися значка «Вкладки» з двома квадратами, що перекриваються, потім торкнутися середнього значка і вибрати параметр «Профіль», щоб змінити активний профіль.

Заблоковане вікно приватного перегляду

Приватні вікна перегляду тепер заблоковані та потребують вторинної автентифікації для розблокування та доступу. Якщо комусь передати свій розблокований телефон, і інший користувач спробує відкрити вкладку приватного перегляду в Safari, доступ буде заборонено без другого сканування Face ID/Touch ID або коду доступу.

Вимога ‌Face ID‌/‌Touch ID‌ зберігає конфіденційність вкладки приватного перегляду, навіть якщо хтось ще має доступ до iPhone або iPad. Вкладка «Приватний перегляд» за замовчуванням заблокована в iOS 17, але вимогу «Face ID» / «Touch ID» можна вимкнути, виконавши такі дії:

  • Відкрийте програму «Налаштування».
  • Натисніть Safari.
  • Прокрутіть вниз до «Вимагати «Face ID» (або «Touch ID»), щоб розблокувати приватний перегляд.
  • Торкніться перемикача, щоб вимкнути його, і підтвердіть сканування ‌Face ID‌/‌Touch ID‌. При вимкненні перемикач буде сірим.

Прихована IP-адреса від веб-сайтів та покращення пошуку

У ‌iOS 17‌ є можливість приховати IP-адресу як від трекерів, так і від веб-сайтів або тільки від трекерів при використанні функції iCloud Private Relay. Якщо вибрано трекери та веб-сайти, IP-адреса буде прихована, і веб-сайти не зможуть визначити місцезнаходження за допомогою цієї інформації.

У ‌iOS 16‌ ‌iCloud‌ Private Relay був розроблений для приховування IP-адреси в першу чергу від відомих трекерів, так що це розширення цієї функції.

Пошук у ‌iOS 17‌ тепер став більш чуйним, тому він швидше виводить результати пошуку. Він також пропонує ширший спектр пошукових пропозицій. Apple додала значки фавіконів до найпопулярніших пошукових пропозицій на веб-сайтах, а результати пошуку, отримані із закладок, вкладок та історії пошуку, чітко позначені.