iOS 16 вже доступна: нові функції iPhone

2022-09-14

iOS 16 вже доступна. Ось що вам потрібно знати про його функції, сумісність та способи оновлення вашого iPhone.

Після кількох місяців бета-тестування Apple офіційно випустила iOS 16 (разом з watchOS 9 та tvOS 16).

Ось як встановити iOS 16:

  • Відкрийте налаштування.
  • Відкрийте «Загальні».
  • Торкніться «Оновлення програмного забезпечення».
  • Там ви побачите доступне оновлення, дотримуйтесь вказівок щодо його встановлення.

iOS 16: сумісність

На які пристрої Apple можна встановити iOS 16?

iOS 16 можна встановити на всі iPhone 8 або новіші. Але майте на увазі, що старі пристрої можуть отримати не всі можливості iOS 16. Apple попереджає, наприклад, що нова функція спеціальних можливостей Live Captions буде доступна на iPhone 11 та пізніших версіях. А для виявлення людей потрібен сканер LiDAR, який є на iPhone 12 Pro та пізніших версіях.

iOS 16: нові функції

Екран блокування

У iOS 16 екран блокування буде легко налаштовуватися. Наприклад, можна буде змінювати кольори та шрифти, оновлюватись за допомогою віджетів для спостереження за погодою або будь-якою іншою інформацією, до якої вам потрібен легкий доступ. І, подібно до циферблатів на Apple Watch, можна буде створювати кілька екранів блокування, кожен зі своїми шпалерами і віджетами, і легко перемикатися між ними.

Індикатор відсотка заряду батареї

Приємно чути, що індикатор відсотка заряду батареї повертається в iOS 16. Тільки iPhone 11, iPhone XR, а також iPhone 12 mini і 13 mini не підтримуватимуть цю функцію.

Live Text та візуальний пошук

Live Text тепер застосовується як до відео, так і до нерухомих зображень. Apple заявляє, що Live Text також забезпечить швидший доступ до інструментів переказу та конвертації валюти. Пов'язана з цим функція візуального пошуку, представлена в iOS 15, яка використовується для ідентифікації рослин, тварин і орієнтирів на ваших фотографіях, також отримує оновлення. Тепер вона може розпізнавати птахів, комах та статуї.

Зміни у програмах

Як зазвичай, у включені програми Apple буде внесено низку змін, у тому числі:

Повідомлення

Apple оголосила про три великі зміни в Повідомленнях. Ви можете редагувати та скасовувати повідомлення після їх надсилання та позначати будь-який ланцюжок як непрочитаний. Також є багато нових візуальних елементів для налаштування Memoji, включаючи нові зачіски та головні убори, форми носа та пози.

Пошта

Нові інструменти включають заплановані відправки. Пошта має виявляти та попереджати користувачів про забуті вкладення, а також є нові функції «Нагадати пізніше» та «Відстежити».

FaceTime

Handoff у FaceTime дозволяє безперешкодно переносити виклики FaceTime з iPhone на iPad або Mac і навпаки.

Memoji

Memoji отримає більше стікерів, зачісок, головних уборів, носів та кольорів губ.

Фото

Виявлення дублікатів у програмі «Фото» ідентифікує дублікати фотографій, щоб ви могли швидко очистити свою бібліотеку.

Здоров'я

Нова функція допоможе вам відслідковувати та керувати своїми ліками, вітамінами та добавками, створюючи список, налаштовані розклади та нагадування, а потім переглядаючи журнал з часом.

Функції безпеки

Як зазвичай, Apple вносить низку змін для підвищення безпеки та конфіденційності, у тому числі до ключа доступу, сімейного обміну та перевірки безпеки.