Apple, офіційно спростувала чутки про злом ICloud для крадіжки інтимних СЕЛФІ знаменитостей

2018-04-30

Apple, офіційно спростувала чутки про злом ICloud для крадіжки інтимних СЕЛФІ знаменитостей

Apple, прокоментувала інцидент з витоком в Мережу інтимних фотографій американських знаменитостей. Згідно із заявою компанії, мова йде про виборчі атаках на акаунти користувачів iPhone і Ipad з метою заволодіти їх персональною інформацією.

Apple, офіційно спростувала повідомлення в ЗМІ про використання хакерами уразливості в хмарному сервісі компанії. Раніше в Мережі ходили чутки про наявність в сервісі Find My iPhone бага, що дозволив хакерам підібрати паролі до акаунтів селебріті методом перебору (брутфорс).

«Хочемо підвести попередні підсумки розслідування інциденту з крадіжкою фотографії деяких знаменитостей. Коли ми дізналися про крадіжку, ми, також як і наші користувачі, були обурені тим, що сталося і мобілізували фахівців для з'ясування джерела витоку. Безпека наших користувачів є найвищим пріоритетом для Apple.

Через 40 годин ми дійшли висновку, що акаунти зірок були зламані спрямованої атакою на персональні акаунти, паролі і контрольні питання. Даний метод широко використовується в Інтернеті. Жоден з вищевказаних випадків не став результатом наявності уразливості в якій би то не було системі Яблуко, включаючи ICloud або Find My iPhone. В даний час ми ведемо роботу зі службами безпеки, щоб ідентифікувати зловмисників, причетних до атаки ».

Для того, щоб захистити облікові записи ідентифікатора Apple, компанія рекомендувала використовувати надійні паролі і включити систему двофакторної авторизації. Подробиці можна знайти на сторінці техпідтримки компанії.

Особисті знімки знаменитостей були опубліковані в Мережі вранці 1 вересня. Серед них - співачки Ріанна і Авріл Лавін, актриси Дженніфер Лоуренс, Мері Кейт Олсен, учасниця реаліті-шоу Кім Кардашьян. Невідомий зловмисник, який виклав їх в інтернет, повідомив, що отримав знімки через ICloud - сервіс, в якому автоматично реєструється кожен власник iPhone і Ipad.

Треба зауважити, що на злом акаунтів селебріті знадобилося б від декількох годин до декількох днів - тобто «розкрадання» у такої кількості голлівудських «зірок» планувалися і здійснювалися досить довго. У зв'язку з цим є цілком правдоподібна ідея: крадіжка була замовлена ??конкурентами Apple, незадовго до презентації iPhone 6, яка запланована на 9 вересня.