Hogwarts Legacy: воістину чарівна пригода

2023-02-11

Довгоочікувана Hogwarts Legacy — наймасштабніша гра у всесвіті Гаррі Поттера. Оригінальна історія, захоплюючі бої та гарний відкритий світ роблять Hogwarts Legacy неймовірною. Давайте читати детальніше.

Трохи про гру

Hogwarts Legacy — це пригодницька рольова відеогра у жанрі екшн. Гра була розроблена Avalanche Software та видана Warner Bros. Interactive Entertainment. У цій грі гравці візьмуть на себе роль учня школи чарівництва і чаклунства Гоґвортс, що вирушає в небезпечний квест. Їм потрібно розкрити приховану правду про чарівний світ. Вони відточуватимуть свої магічні навички, вивчаючи заклинання, варячи зілля та перемагаючи фантастичних звірів. Гравці також зіткнуться з деякими завданнями та обставинами, що змусять їх приймати важкі рішення.

Hogwarts Legacy — це повноцінна рольова гра зі статистикою, боями та захоплюючою, довгою історією, яка триває близько 40–70 годин. Дія відбувається наприкінці 1800-х років, приблизно за 100 років до того, як Гаррі Поттер вперше ступить до Великої зали Гоґвортс, і за 30 до того, як Ньют Скамандер напише свою книгу про чарівних звірів. Це дозволяє розробникам Avalanche та Portkey Games деякою мірою безкоштовно уявити історію, про яку раніше ніхто не розповідав.

Hogwarts Legacy вийшла вже 8 лютого 2023 року і доступна на консолі PlayStation. Гра доступна в одиночному режимі. Графіка гри Hogwarts Legacy має найвищі вимоги до графіки, оскільки вона забезпечує реалістичні та першокласні візуальні ефекти. Щоб грати в цю гру, вам знадобиться консоль PlayStation 4 або 5.

Вже зараз можна купити 3 варіанти гри Hogwarts Legacy:

  • Спадщина. Гоґвортс - Стандартне видання для PSP4;
  • Спадщина. Гоґвортс - Стандартне видання для PSP5;
  • Deluxe-видання Hogwarts Legacy сумісне з PSP4 і PSP5, додатково там є набір Темних мистецтв, ексклюзивне завдання і гарнізонний капелюх Темних мистецтв.

Екран персонажа «Спадщина Гоґвортсу»

Ще до того, як Хлопчик-Котрий-Вижив ступив на територію замку, Гоґвортс вже сформував найяскравіші уми британського чарівного співтовариства. Вступайте до лав п'ятикурсників і навчитеся використовувати магічні заклинання, варити могутні зілля та приручати фантастичних звірів. Дослідіть територію замку, насолоджуйтесь вільним часом у Хогсміді та навчайтеся, щоб стати найкращим чарівником, яким ви можете бути.

Ви граєте за абсолютно нового відвідувача Гоґвортсу, якому випала рідкісна честь розпочати школу на п'ятому курсі, і йому близько 15 років. Це дозволяє грі використовувати більш зрілі теми і пропонувати надійну бойову систему, яка включає небезпеку, яка не здавалася б доречною, якби головному герою було 11 років.

Ви створюєте персонажа з нуля, вибираючи свою стать і зовнішність, навіть висоту голосу, хоча таланти і заклинання приходять пізніше — так що всі по суті починають з тим самим базовим набором навичок і умінь. Незабаром стає очевидним, що ви не просто відьма чи чарівник, оскільки ваше минуле та зв'язок зі світом «давньої магії» є частиною загадкової подорожі, яку ви зробите.

По дорозі дізнаєтеся про велику кількість захисних, наступальних і корисних заклинань від вчителів та професорів школи. Також отримаєте незліченну кількість предметів одягу із скринь та повалених ворогів, які підвищать здатність вашого персонажа.

Назад до школи Гоґвортс

Гра заснована на досить масивному відкритому світі з самим Гоґвортсом і прилеглою територією пристойного розміру. Включено село Хогсмід та Заборонений ліс, а також ряд невеликих сіл та печер для дослідження. Справді, все в ігровому світі створено саме для цього — дослідження. Він сповнений секретів, головоломок, зустрічей з неігровими персонажами та спільних пам'яток, які шанувальники Гаррі Поттера із задоволенням відвідуватимуть годинами.

Також є кілька магазинів у вищезгаданому селі, в якому навіть є власна філія магазину Олівандера. У цих землях є багато інших торговців, яких можна знайти, поговорити та купити магічні речі.

Але головна зірка — Гоґвортс. Він величезний і повністю реалізований, дозволяючи відвідати практично кожений закуток, згаданий у книгах, фільмах. Він виглядає неймовірно, на кожній стіні є портрети, що рухаються, і він повний інтерактивності — від незначних анімацій до головоломок, які звеличують безліч нагород. Просто подорожувати його коридорами та територією, навіть якщо ви не на місії, — це хвилювання, тому що тут так багато всього, що можна знайти та зробити. Вам будуть дані побічні та основні квести, які сприятимуть цьому, але допитливий розум відкриє для себе набагато більше.

Як тільки розподільний капелюх призначить вас в будинок (який задасть вам кілька питань і зробить пропозицію, яку ви можете прийняти або проігнорувати), ви виявите, що мчите від класу до класу, вивчаючи заклинання , як варити зілля та вирощувати власні рослини у класі гербології. Все це засоби для досягнення мети, оскільки все, чого вас навчають, безсумнівно, стане корисним у міру розвитку сюжету.

Спадщини Гоґвортсу: Кімната Вимог

Це стає особливо актуальним, коли персонаж звільняється від необхідності відвідувати класи кожного разу, коли потрібно зварити нову суміш або зробити ресурси. Це також означає, що персонажу не потрібно мандрувати так багато, хоча гра в будь-якому випадку пропонує швидку подорож через мережу камінних точок, розкиданих по карті.

Можливо, найважливіші застосування навичок, зіл і заклинань, які ви вивчаєте, відбуваються під час бою — саме тут ігровий процес, можливо, виділяється найбільше.

Експекто Патронум: захист і бої у Спадщині Гоґвортсу

Бої в «Спадщині Гоґвортсу» напрочуд глибокі й захоплюючі. Він заснований на комбо та швидких далеких атаках, з перемиканням основних заклинань та швидких базових заклинань Є система прицілювання, що дозволяє перемикатися між ворогами, та захисне блокування за допомогою заклинання Протего, яке створює навколо вас недовговічну магічну кулю.

Їх також можна додатково використовувати для таких своєчасних блоків, які приголомшують противників, і механіки ухилення, яка дозволяє вам відкотитися вбік. Пізніше ви отримаєте можливість переміщатися на короткі відстані, щоб ще більше ухилятися від атак і обійти ворогів. Насправді, кількість пропонованих ходів нагадує складніші рольові ігри, що вимагають стратегії та спритності, які суперечать очікуваному натисканню кнопок.

У грі також повно діалогів. Майже кожному, кого ви зустрінете, є що сказати про себе — іноді розповісти вам історію чи місію, іноді просто додати коментар, який додасть атмосфери.

Єдине, що варто зробити - купити Hogwarts Legacy і насолоджуватися атмосферою, графікою, діями. Це саме та річ, яка справді варта очікування.