Apple Hearing Study - здоров'я слуху у ваших руках!

2021-03-17

Здоров'я слуху - дуже важливе питання сьогодні. Враховуючи рівень шуму, з яким кожного дня ми стикаємось, не дивно, що все більше і більше людей відчувають його погіршення.

Компанія Apple публікує основні дані, отримані в ході дослідження Apple Hearing Study, аби допомогти людям більше дізнатися про здоров'я слуху і мотивувати їх піклуватися про нього.

Організатори дослідження Apple Hearing Study публікують нові дані, отримані від тисяч учасників зі США, щоб допомогти людям більше дізнатися про здоров'я слуху.

Apple Hearing Study - одне з ряду досліджень в додатку Research, розробленому для того, аби залучити широку аудиторію до участі в медичних наукових проектах. За допомогою цієї програми користувачі пристроїв Apple можуть внести свою лепту в ключові дослідження, використовуючи технології, які вже давно стали звичною частиною нашого життя. Дослідження Apple Hearing Study проводиться спільно зі Школою громадського здоров'я Мічиганського університету (University of Michigan School of Public Health), а отримані дані передаються організаторам ініціативи Всесвітньої Організації Охорони Здоров'я (ВООЗ) Make Listening Safe (Зробимо прослуховування безпечним).

За оцінками ВООЗ, до 2050 року більше 700 мільйонів людей увсьому світі буде страждати від глухоти. Для залучення уваги до втрати слуху і пов'язаних з цією проблемою був заснований Міжнародний день охорони здоров'я вуха та слуху - 3 березня. Погіршення слуху може шкодити здоров'ю та добробуту людини у багатьох відношеннях, викликаючи труднощі зі спілкуванням, почуття ізоляції, самотності і відірваності від життя.

«Втрата слуху у багатьох відношеннях погіршує життя людини. Основна мета - привернути увагу представників влади, а також широкого загалу до необхідності охорони здоров'я слуху - заявив Жень Мінхуей, помічник генерального директора ВООЗ. - Ми рекомендуємо кожному вживати необхідних заходів для захисту свого слуху і при необхідності звертатися за медичною допомогою ».

Apple Hearing Study в цифрах

У дослідженні Apple Hearing Study можна взяти участь, передаючи вченим зі своїх Apple Watch і iPhone дані, що показують, як ваш слух змінюється протягом тривалого часу. Така організація дослідження дала змогу зробити його безпрецедентно масштабним. Нові висновки, зроблені на підставі величезної бази даних, показують, що 25% учасників дослідження щодня потрапляють під вплив навколишнього шуму (це може бути, наприклад, шум машин, робота механізмів, звуки громадського транспорту і так далі), середній рівень якого перевищує допустиме значення , рекомендоване ВООЗ. Крім того, близько 50% учасників дослідження працюють або працювали раніше в умовах з високим рівнем шуму. Доведено, що вплив шуму веде до погіршення слуху, і тому важливо звертати увагу на гучність навколишніх звуків. Додаток «Шум» на Apple Watch може допомогти оцінити рівень шкідливого шумового впливу, якому піддається користувач.

Кожен десятий учасник дослідження протягом тижня в середньому піддається більшому впливу звуку при використанні навушників, ніж рекомендують фахівці ВООЗ. Звичайно, приємно включити улюблену музику гучніше - але щоб зберегти здоров'я слуху, при прослуховуванні будь-якого контенту бажано виставляти гучність на мінімальне значення, яке дозволить вам чути все, не напружуючись.

Додаток «Шум» на Apple Watch може відправляти користувачам попередження, коли рівень навколишнього шуму стає занадто високим і може пошкодити слух.

Близько 10% учасників дослідження Apple Hearing Study мають діагностовану лікарем втрату слуху. З них 75% не користуються допоміжними пристроями, такими як слуховий апарат або кохлеарний імплант - незважаючи на те, що такі пристрої допомагають знизити негативний вплив від втрати слуху.

Згідно з даними, отриманими при тестуванні, яке проводиться в рамках дослідження, у 20% учасників є порушення слуху у відповідності зі стандартами ВООЗ, і у 10% з них ці порушення відповідають рівню шумового впливу.

Приблизно 50% учасників дослідження не зверталися до лікаря для перевірки слуху протягом, як мінімум, 10 років. А 25% учасників кілька разів на тиждень або частіше відчувають дзвін у вухах, що може бути ознакою пошкодження слуху. Рекомендується регулярно проходити перевірку здоров'я слуху у відповідних фахівців.

«Уже через рік після початку дослідження Apple Hearing Study ми змогли зробити висновки про рівень повсякденного шумового впливу, якому піддаються учасники дослідження і про те, як цей вплив впливає на їх слух. Це дослідження безпрецедентного, національного масштабу. Нам не терпиться поділитися його результатами з усіма - зокрема, з представниками влади, які можуть вплинути на популяризацію турботи про слух, - сказав Рік Найтцель, доцент кафедри гігієни навколишнього середовища Школи громадського здоров'я Мічиганського університету. - Навіть під час пандемії, коли багато людей залишається вдома, 25% учасників нашого дослідження продовжують страждати від сильного шумового впливу навколишнього середовища. Ми розраховуємо, що наше дослідження допоможе нам краще оцінити джерела потенційно небезпечного шуму і знайти способи профілактики пошкодження слуху ».

Користувачі в США беруть участь в дослідженні Apple Hearing Study в додатку Research.

Як продукти Apple допомагають захистити слух

Технології Apple допомагають стежити за здоров'ям слуху і забезпечують універсальний доступ - легко і зручно.

Функція «Адаптація навушників» на iPhone і iPad дозволяє налаштувати звучання навушників відповідно до індивідуальних переваг.

• Слідкуйте за станом слуху і вживайте заходів для його захисту. Власники Apple Watch можуть включити в додатку «Шум» попередження про небезпечний рівень навколишнього шуму. У додатку «Здоров'я» на iPhone зберігаються дані про те, коли і як довго користувач піддавався впливу гучних звуків, і повідомляє про перевищення рекомендованих ВООЗ граничних значень.

• Використовуйте пристрої Apple, щоб краще чути. Функція «Live-прослуховування» на AirPods, AirPods Pro і AirPods Max допомагає чути в галасливих місцях, використовуючи iPhone в якості спрямованого мікрофона. А Прозорий режим на AirPods Pro або AirPods Max дає можливість чути звуки навколо, коли ви в навушниках.

• Використовуйте функцію «Адаптація навушників», щоб зробити звук в них більш чітким. Пройдіть кілька звукових тестів на iPhone, і ви зможете створити найбільш відповідний вам аудіопрофіль. В iOS можна завантажити свою аудіограму і застосувати її до налаштувань. Крім того, користувачі з втратою слуху на одному вусі можуть налаштувати повноцінне звучання в одному навушнику з функцією «Моно-аудіо».

• Користуйтеся слуховими апаратами та звуковими процесорами Made for iPhone. Ви зможете транслювати аудіо (дзвінки, виклики FaceTime, музику, відповіді Siri і інший контент) зі свого iPhone прямо на пристрій універсального доступу. Made for iPhone - найбільш просунута і широка платформа слухових пристроїв в світі: вона налічує близько 200 моделей від більше, ніж 40 різних виробників.

• Ознайомтеся з іншими корисними можливостями для глухих і слабочуючих. В iOS є функції універсального доступу для людей з повною або частковою втратою слуху: розпізнавання звуків, адаптивні можливості FaceTime, в тому числі розпізнавання мови жестів в групових дзвінках, сенсорні повідомлення і введення тексту для Siri.