Девайси Apple, які завжди варто мати при собі!

2021-03-02

Екосистема Apple розроблена настільки раціонально, що дозволяє значно полегшити життя та робочі процеси у ньому. Отож, ми підібрали найважливіші девайси, що допоможуь вам це зробити.

1. MacBook Pro 2019 року, 16 дюймів

Для щоденного використання. Коли він вийшов, то здався одкровенням: топові процесори, дійсно потужні відеокарти, відмінна система охолодження і максимально великий екран. Тисячі задоволених користувачів!

На початку 2021 року мало що змінилося. Йому можна довірити будь-які важкі завдання, возити зі собою в рюкзаках і сумках (він не такий важкий, як здається в цифрах). Поки що це об'єктивно найпотужніший ноутбук Apple.

Apple зробила дуже багато правильно в тому поколінні, а клавіатуру - особливо. Більше року минуло, а вона досі ідеальна.

Цей Mac один із останніх в епосі Intel, і для кого-то цей факт залишиться плюсом.

Альтернатива: MacBook Air на процесорі M1

Ноутбук-диво, який ознаменував нову еру для Apple і комп'ютерів в цілому. Ми його чекали, але боялися, що перші рік-два користуватися таким буде важко через несумісність.

Apple зробила максимум і дозволила відкривати на ньому 90% старих програм в декілька кліків. Перші ж оптимізовані версії софта переконали в тотальній перевазі M1 над практично всім, що робить Intel для ноутбуків.

Вічно тихий і при цьому майже завжди холодний, MacBook Air лише на 10% повільніший в важких завданнях, ніж аналогічні Pro і Mac mini. Але але при цьому він легкий, компактний, а в спокійних режимах роботи впевнено протримається по 10-11 годин. 14 годин при низькій яскравості. Такого ніколи не було!

2. AirPods Max

Коли ці навушники тільки-тільки були представлені, ціна не зовсім тішила. Було це в листопаді. Але! Це було того варто. Перші бездротові навушники, які хочеться слухати без зупинки ВІЧНО.

Любов до них прокинеться одразу. Посадка максимально комфортна, а амбушюри вентилюються навіть краще, ніж «модні» шкіряних.

Головна їхня перевага - якість звуку. У AirPods Max, крім детальних середніх частот і насиченого, чіткого баса, є легкість, притаманна провідним моделям середнього класу.

Мінуси ж відомі всім: навушники не компактні, не вміють складатися.

Навколо них багато спірних думок, в основному від тих, хто ще їх ніколи не слухав.

А шкода. Сподіваюся, Apple випустить модель візуально простіше і хоча б в півтора рази дешевше, але зі схожою звуком. Хочу, щоб його змогли оцінити всі і зробити свій висновок, а не повторювати чужі.

Альтернатива: AirPods Pro

Навушники працюють шикарно: крім дійсно хорошого звуку в своїй категорії, вони відмінно гасять шуми, добре сидять і займають дуже мало місця завдяки суперкомпактному чохлу. Час роботи - чесних 5 годин.

3. iPad Air 4

Що буде, якщо з iPad Pro прибрати 120-герцовий дисплей, мінімально збільшити рамки і додати Touch ID замість Face ID? Правильно, iPad Air 4-го покоління.

І ніби як логічно сказати «навіщо?», якщо 128-гігабайтний iPad Pro 2020 року вартує усього трохи дорожче? Але кращий далеко не у всьому.

Процесор A14 в Air набагато довше тримає пікову продуктивність при довгострокому навантаженні.

Touch ID в кнопці замість Face ID теж непоганий і надшвидкий, хоча на iPhone він виглядав би набагато доречніше. А 60-герцовий екран зовсім не напрягає, якщо не порівнювати його з «прошкою».

Велика спокуса доплатити і взяти iPad Pro чисто тому, що він «про». Але якщо ви не плануєте працювати з нього на всі 110%, проте все одно хочете обладнаний екран і топову продуктивність, то радимо зараз брати саме Air 4-го покоління. Він просто трохи краще себе проявляє як планшет на кожен день. Плюс, не забувайте про сумісність з Apple Pencil 2 і Magic Keyboard.

Припустимо, що ви реально хочете вичавити з планшета взагалі все можливе. Він у вас буде замінювати комп'ютер, простійно працюватиме в режимі багатозадачності 24/7, знімати відео в Lumafusion і так далі. А ще вам потрібен LiDAR, причому для конкретного завдання, а не для галочки.

В такому випадку iPad Pro 2020 рік все-таки буде краще, ніж Air 4-го покоління. У нього втричі швидший процесор і 6 ГБ оперативної пам'яті замість 4 ГБ. Останнє важливо для Procreate, рендеринга і інших вимогливих програм, а також для стабільності багатозадачності в цілому.

120-герцовий екран помітно приємніший. Це трансформаційний апгрейд після дисплеїв в інших гаджетах Apple.

4. Apple Watch Series 6

Може здатися, що головна фішка Series 6 - це вимір кисню в крові. Але це не зовсім так. Розглянемо функції детальніше.

Перша - завжди включений екран, як на Series 5. Apple Watch без нього сприймаються зовсім інакше. Циферблати тепер доповнюють одяг, образ і навіть ремінець. Час видно в будь-який момент, як і наявність повідомлень.

Друга - час роботи. Незважаючи на покращений процесор (вперше за два роки), активний екран і його збільшену пікову яскравість, Series 6 майже добралися до Series 4 за автономністю. Їх можна не заряджати півтора дні, не знімаючи жодного разу. А якщо вони розрядяться за ніч, то за 40 хвилин вдасться повернути їх до життя на весь наступний день завдяки збільшеній швидкості зарядки.

Якщо вам не потрібні ЕКГ, завжди включений екран і вимір кисню в крові, то SE-версію годин можна сміливо брати. А якщо у вас ще не було розумного годинника, то починати треба саме з таких.

5. iPhone 12 Pro Max

Найбільш просунутий айфон, куди. Користуюся цілодобово, адже це головний девайс у сучасному житті! На такий будь-яких грошей не шкода.

Час автономної роботи в цьому поколінні дуже тішить: багато хто бере Max тільки заради цього. Буває, що за два дні поспіль його підзаряджати нема необхідності.

Великий і суперконтрастний дисплей з новими рамками навколо виглядає здорово, в роботі приємний, а в розвагах - тим більше. Особливо куто на ньому дивитися що-небудь з HDR, на кшталт серіалів з Apple TV +.

Фотографії новий великий сенсор робить шалені. Завдяки Apple ProRaw, з'явилася можливість «витягати» кадри до рівня, який айфони раніше продемонструвати просто не могли.

Звичайно, до розміру (особливо з чохлом) треба звикати. Навіть без чохла він відчувається більшим за минулий флагман 11 Pro Max.

Знімає він чудово і, хоч в деяких моментах не дотягує до нового Pro, але в цілому буде краще абсолютної більшості сучасних флагманів за такі ж гроші. Особливо за якістю відео ...

З незвичайних плюсів 11 Pro Max можна виділити його порівняну компактність, особливо якщо чохли не носите.

6. iMac 2020

Кращий комп'ютер!

Якщо ви не граєте в ігри або не користуєтеся Рендер 3D, можна вибрати найбільш базову модифікацію. Навіть 256 ГБ для системи вистачить, а розширите самі, підключивши зовнішній SSD. Оперативну пам'ять теж можна замінити на стільки, скільки вам потрібно.

Цей Mac, оснащений монітором і всього одним кабелем покриє 99% потреб користувачів і вірно прослужить 5-10 років. Потім ще і продасте за пристойні гроші, коли PC 2020 року випуску буде коштувати як декілька пакетів соку.

Альтернатива: не існує

Якщо вам потрібен компактний і потужний стаціонарний комп'ютер-моноблок з топовим дисплеєм, то це або iMac, або нічого. Знайти щось подібне неможливо, у такого комп'ютера немає об'єктивної заміни.

Про що говорити, якщо його екран сам по собі виправдовує покупку на всі 100 відсотків?..

Корисні дрібниці

Magic Keyboard для iPad Pro і Air

Це не просто якийсь чохол, а річ, яка розриває шаблони можливостей і функціональністі iPad.

У вас з'являється фірмовий (і кращий в світі) тачпад з підтримкою жестів. iPadOS відмінно під нього оптимізована, можна екран взагалі не чіпати ніколи. Додаткова точність курсору, особливо при роботі з текстом – буде хорошим бонусом.

У вас з'являється чохол, який сам по собі твердішийь за iPad в декілька разів. Цей брикет взагалі не зігнути нічим, і захист він дає більш ніж достатню для перевезення і щоденного носіння.

У вас з'являється шикарна клавіатура. Кнопки міцні, неголосні, з приємною тактильною віддачею. Швидкість друку зростає в рази. Версія для 11-дюймових iPad має скорочену по ширині розкладку, але звикнути можна.

Apple Magic Keyboard 2

Краща клавіатура EVER! Коли працюєш в текстами щодня і щогодини, то вимог до клавіатури, природним чином, набирається хоч греблю гати, а список відповідних моделей звужується до мінімуму.

Magic Keyboard 2 чудова: тиха, невисока, красива, надійна, із чітким ходом, зручні клавіші і можливість підключатися не тільки через Bluetooth, але і безпосередньо по кабелю Lightning до будь-якого Mac, PC і взагалі чого завгодно.

Мультипортових USB-C адаптер Apple з HDMI

Тільки оригінальний мультипортовий перехідник влаштовує повністю. Півроку щоденного користування і ніяких проблем не виникло взагалі.

Одна річ, а робить Макбук стаціонарною машиною.

Отож, сподіваємося, ми надихнули вас, розповівши про найкращі гаджети від Apple. Спростіть своє життя, придбавши в мережі магазинів Apple Room крутий девайс, той самий, якого вам так не вистачало!