Чому Apple випустила фіолетовий iPhone 12? 4 основних причини

2021-04-28

Вже зовсім скоро в Україні з’явиться у продажу новий iPhone 12. Точніше, нового фіолетового кольору.

Запуск цієї версії, чомусь, пройшов з пристойним подивом публіки. Але це, очевидно, абсолютно логічний хід. Цікаво, звісно, чому він не був випущений спочатку, у ході першої хвилі продажів «дванадцятки» в минулому році.

Як виявилося, в Apple та фіолетового кольору несподівано багато спільного. А (поки що лічені) моделі айфонів в ньому можна вважати хітовими.

Так чому iPhone 12 і 12 mini вийшли у фіолетовому кольорі?

1. Це улюблений колір Стіва Джобса

У 1996 році Стів Джобс назвав свій улюблений колір, який важко перекладати словом flursch, а потім пояснив: це як фіолетовий, просто трохи незвичайний.

Складно сказати, що саме він мав на увазі під незвичністю фіолетового кольору. Але те, що любов Джобса до цього відтінку віддавна пронизала Apple - факт.

2. Перший iPhone всередині компанії називався Purple, тобто «фіолетовий»

Проект найпершого смартфона Apple задовго до затвердження найменування "iPhone" називався Project Purple.

Причому в ньому відразу було два різних пристрої: перший будували на базі iPod nano, а другий - на основі мультитач-технологій і задумів дизайнера Джонатана Айва.

Навіть зона в головному офісі Apple, відведена під кабінети і співробітників, зайнятих розробкою цього проекту, серед допущених до таємниці називалася "purple dorm", тобто «фіолетовий гуртожиток» або «фіолетові спальні».

3. Любов до фіолетового до сих пір живе в Apple

Про це ані слова офіційно, але досить подивитися на фото вище і переконатися самостійно. Це скріншот діагностичної версії macOS, яка дозволяє тестувати «залізо» різних моделей Mac.

Пристойна частка спеціалізованих програм в ньому починається зі слова Purple. Ну, ви зрозуміли.

4. Фіолетовий iPhone 11 був хітом

Минула «базова» модель iPhone випускалася в шести кольорах, і один з них - фіолетовий. Російські ритейлери зі зрозумілих причин не діляться об'ємом продажів конкретних модифікацій, але 2020 рік довів, що фіолетовий iPhone 11 народу дуже подобається.

Тому було не зовсім зрозуміло минулої осені, чому Apple не зробила такий же iPhone 12. Це ж явно успішний колір.

А виявилося, що вони просто вирішили почекати до весни.

Ну і дійсно, якщо вже якийсь зі старих кольорів повертати в iPhone, так це точно фіолетовий. Навіть трохи шкода, що в такому тоні не випустили лінійку Pro.

P.S. Попередні замовлення на iPhone 12 стартували 23 квітня, а продажі починаються із 30 числа. Якщо захочете трохи «фіолетового» в житті, переплачувати не доведеться: ці iPhone 12 і iPhone 12 mini будуть коштувати так само, як і інші кольори. Отож, чекаємо із нетерпінням!