Apple заплатить 18 млн $ за зламаний FaceTime на старих iPhone

2020-04-29

Ресурс Law360 повідомляє, що Apple програла суд проти користувачів, які зажадали заплатити за зламаний FaceTime на старих iPhone. Суть претензії полягала в тому, що власники iPhone 4 і iPhone 4s на iOS 6 не могли користуватися FaceTime. Було потрібно оновлення до iOS 7.

Коли FaceTime запустився, cпочатку було дві технології, які використовуються для з'єднання iPhone. Перша - стандарт peer-to-peer для прямої передачі аудіо та відео між користувачами. Друга - «метод ретрансляції», використання сторонніх серверів від Akami для передачі даних.

Однак в 2012 році Apple визнали винною в порушенні патентів на peer-to-peer, що належать VirnetX. Це змусило компанію перейти на інший метод ретрансляції для всіх викликів і даних FaceTime.

Ці зміни спонукали Apple вивчити шляхи зниження вартості FaceTime, що призвело до розробки нового однорангового стандарту, який не порушить патенти VirnetX.

Нова технологія дебютувала в iOS 7, але користувачі в суді стверджували, що Apple зрозуміла, що може просто змусити людей або оновитися до iOS 7, або зламати FaceTime на iOS 6, що призведе до закінчення терміну дії важливого цифрового сертифікату. 

В результаті Apple погодилася заплатити власникам 3,6 млн пристроїв. Загальна сума 18 млн$.