Apple Watch Series 9 vs Series 8: який годинник купити в 2023?

2023-10-07

Apple представила Apple Watch Series 9 разом із новою лінійкою iPhone 15. Як і очікувалося, зміни здебільшого приховані всередині. Apple Watch отримали новий чіп, а зовнішній вигляд залишився практично тим самим. Давайте подивимося, чи варто оновлюватися з Apple Watch Series 8 на Series 9.

Apple Watch Series 9 vs Series 8: процесор

Основним технічним оновленням Series 9 є чіп S9. Це процесорний чіп, що забезпечує помітний приріст швидкості. У новому SiP Apple також представила швидший Neural Engine, який тепер працює із чотирма ядрами.

За словами Apple, вбудований графічний процесор також став на 30 відсотків швидше. Все це разом забезпечує більш плавну анімацію, більш швидку та точну роботу годинника.

Apple Watch Series 9 також є одним із перших пристроїв Apple, оснащених надширокосмуговим чіпом U2 нового покоління. Завдяки цьому набагато простіше "пінгувати" втрачений iPhone. Тим часом бездротовий чіп W3 Series 9 такий самий, як і в Series 8.

Apple Watch Series 9 vs Series 8: дисплей

Екран Apple Watch Series 9 такого ж розміру, як і у Series 8, але з технічної точки зору він ближчий до дисплею торішньої моделі Ultra. Яскравість досягає 2000 ніт у порівнянні з 1000 ніт у Series 8. При необхідності постійно увімкнений дисплей затемняється до 1 ніт.

Apple Watch Series 9 vs Series 8: пам'ять та Double tap

Вперше Apple представила свій розумний годинник з 64 ГБ вбудованої пам'яті. До цього часу навіть Ultra 1-го покоління обходилися 32 ГБ. Так що за потреби можна завантажити на Series 9 пристойну музичну бібліотеку та вирушити на пробіжку, використовуючи тільки AirPods — без iPhone або підключення до Інтернету.

Apple Watch Series 9 оснащений новим жестом подвійного торкання, що дозволяє керувати основною дією програми, не торкаючись екрана. Все, що потрібно зробити, це з'єднати вказівний та великий палець, щоб відповісти на дзвінок, зупинити таймер, відтворити або призупинити музику.

Apple Watch Series 9 vs Series 8: розміри, вага та кольори

Розміри годинників не змінилися з минулого року. Вони ідентичні моделям Series 8. Тільки вага змінилася майже непомітно: Series 9 трохи легше. Усі чотири алюмінієві варіанти, 45 і 41 мм, з LTE і без нього, стали легшими на 0,1 грама.

Цього року з'явиться новий рожевий колір, який відповідає кольору нового iPhone 15. В іншому Apple пропонує ті ж чотири кольори алюмінію: Silver, Midnight, Starlight та Product(RED). Моделі з нержавіючої сталі доступні в Graphite, Silver та Gold кольорах.

Моделі Apple Watch Series 9 та Apple Watch Series 8 доступні для покупки в наших магазинах. Актуальні ціни можна переглянути в каталозі товарів.