Apple святкує місяць жіночої історії та Міжнародний жіночий день

2021-03-01


В App Store, додатку Apple TV, Apple Music і Apple Arcade, в вибірках Apple News, в подкасті і Apple Books з'явиться тематичний контент, який допоможе світові почути жінок та зрозуміти їх.

На честь місяця жіночої історії та Міжнародного жіночого дня Apple знову звернеться до ролі жінки у формуванні культури та майбутнього всього людства. З початку березня на сайті і в сервісах Apple будуть з'являтися нові історії, ексклюзивний контент і добірки матеріалів, що прославляють досягнення жінок в соціальній сфері, економіці, культурі, політиці - тих жінок, які змушують пам'ятати про проблему гендерної нерівності.

Жінки-автори проведуть навчальні заняття Today at Apple в віртуальному форматі, користувачам Apple Fitness + 8 березня запропоновані тематичні тренування, а в подкасті можна буде вперше послухати аудіощоденники колишньої першої леді США Клаудії Альта «Леді Берд» Джонсон, представлені видавництвом ABC News.

Ось що підготувала компанія Apple на березень цього року - і не тільки.

App Store

Apple розповідає про жінок, які не бояться труднощів, шукають нові шляхи і способи роботи, діляться знаннями і досвідом, щоб інші могли йти по їх стопах. В App Store можна буде прочитати ексклюзивні інтерв'ю з жінками-розробниками і подивитися колекцію зроблених ними додатків. Крім того, протягом березня в магазині будуть дві нові рубрики: додаток дня і гра дня від жінок-розробників. А в Apple Arcade з'явиться добірка ігор із жіночими персонажами в головній ролі.

Протягом усього місяця в App Store будуть окремо представлені програми та ігри, створенням яких керують жінки. На фото: Деббі Воссков і Анна Джонс з AllBright.

Apple Music

В Apple Music в центрі уваги будуть жінки, які пишуть хіти, підкорюють топ-чарти і надихають інших своєю роботою, вірністю справі, впливом в поп-культурі і за її межами. Слухачам Apple Music будуть представлені тематичні добірки від артистів і лідерів думок з усього світу, а також чотири невеликих відео з оригінальним контентом. У Міжнародний жіночий день 8 березня на радіо Apple Music і на Apple Music TV звучатимуть неймовірні жіночі голоси, історії з життя та інтерв'ю з виконавцями - 24 години на добу, без перерви.

Apple Books

Apple Books в різних країнах представить колекції творів, що підкреслюють роль жінок у різних галузях науки і культури. Читачі знайдуть тут біографії і мемуари жінок-першопрохідців, класичні твори і яскраві зразки сучасної літератури всіх жанрів, від роману до наукової фантастики, написані авторами-жінками, які не бояться кинути виклик канонам та стереотипам. Редактори Apple Books запропонують добірки електронних і аудіокниг, розповідають про життя, роботу і творчості дивовижних жінок, які жили в непрості часи. Ці твори дозволяють доторкнутися до мудрості великих історичних особистостей та подивитися на проблеми з жіночої точки зору.

Яскраві біографії, мемуари, художні твори і багато іншого - в Apple Books будуть створені редакторські добірки електронних і аудіокниг, які допоможуть світу почути голоси жінок та згадати про їхні незліченні досягнення у всьому світі.

Карти

У Картах Apple будуть доступні нові путівники, створені спільно з Altas Obscura, Complex, Michelin Guide, HER і Street Art Cities. Вони допоможуть мандрівникам знайти пам'ятники відомих жінок, ресторани, що мають зірки Michelin, де працюють кращі кухарі-жінки, компанії жінок-бізнесменів в Лос-Анджелесі і стріт-арт жінок-художників в Нью-Йорку.

Подкасти

У подкастах буде представлена велика добірка матеріалів з участю жінок. Слухачі зустрінуться з Дженніфер Дудной, лауреатом Нобелівської премії 2020 року в галузі хімії, з володаркою рекордного числа премій «Греммі» Біллі Айлиш, з лауреатом Національного конкурсу молодих поетів Амандою Горман, з віце-президентом США Камалією Харріс. Також в сервісі можна буде знайти добірку подкастів, створених в студіях, очолюваних жінками, таких як Аudiochuck, Lemonada Media і Wonder Media Network. Крім того, буде випущена спеціальна добірка під назвою The Power of Sisterhood ( «Сила сестринства»), до якої увійдуть подкасти, які розповідають про те, яку роль відіграють жінки в суспільстві, культурі та в родині, і про те, як вони разом змінюють світ на краще.

1-го березня ABC News випустить новий подкаст під назвою In Plain Sight: Lady Bird Johnson ( «У всіх на виду: Леді Берд Джонсон»), присвячений Клаудії Альта Джонсон. У подкасті звучатимуть її власні неопубліковані аудіозаписи - понад 123 годин звукових щоденників з Білого дому. Цей подкаст дозволить зрозуміти, наскільки ми недооцінювали здатність колишньої першої леді США впливати на політику і полярність світу, властиву той час. Яскраві, мудрі, з хорошим почуттям гумору, ці записи допомагають побачити, який насправді була ця жінка - найближчий радник, політичний партнер президента Ліндона Джонсона і одна з найвпливовіших представників його адміністрації.

Подкаст In Plain Sight: Lady Bird Johnson від ABC News вже доданий в Подкасти. Слухачі можуть підписатися на нього безкоштовно, а перший випуск з'явиться 1 березня.

Apple News

В Apple News з'являться тематичні колекції, в яких будуть зібрані натхненні розповіді про знаменитих жінок минулого і сьогодення, маловідомі факти про роль жінок в історії та найкращі журналістські статті, присвячені головним проблемам жінок. У Міжнародний жіночий день читачі зможуть з головою зануритися в цю тему: у розділі Spotlight їм будуть запропоновані статті про сучасних жінок-лідерів з різних країн світу.

Apple News відведе особливе місце матеріалам, написаним жінками та присвяченим їм.

Додаток Apple TV

У додатку Apple TV перша роль буде відведена всім тим, хто в кадрі або за кадром робить свій внесок в боротьбу за права жінок: продюсерам, режисерам, акторам та навіть працівникам знімального майданчика. Глядачі побачать нові збірки про життя жінок за участю знаменитостей та зірок кіно і телебачення, історії про жінок, які працюють на Apple TV +, а також найкращі серіали, фільми та документальні картини від авторів з різних країн світу.

Apple Fitness +

Починаючи з 8 березня у передплатників Apple Fitness + буде нова добірка зі 24-рма тренуваннями під плейлисти, в яких будуть звучати тільки жіночі голоси. В добірку увійдуть високоінтенсивні інтервальні та силові тренування, веслування, кор-тренування, тренування на біговій доріжці, велотренування, танці, йога і усвідомлене відновлення.

Крім того, в новому випуску Time to Walk, який з'явиться 8 березня, візьме участь письменниця корейського походження Мін Чжин Лі, автор книги «Пачинко» - бестселера New York Times, в якому автор розповідає, як їй вдалося стати відомою і як змінилося життя її сім'ї після імміграції до Сполучених Штатів.

Apple Watch

8 березня користувачі Apple Watch зможуть взяти участь в змаганнях, присвячених Міжнародному жіночому дню, і отримати унікальні нагороди, записавши будь-яку тренування тривалістю 20 хвилин або довше.

Додаток Apple Research

Apple проводить унікальне дослідження у галузі жіночого здоров'я Women's Health Study, яке допоможе краще розібратися в тому, як влаштовані менструальні цикли і як вони впливають на розвиток деяких станів, таких як синдром полікістоз яєчників, безпліддя і менопауза. У дослідженні, розрахованому на кілька років, беруть участь різні наукові центри, в тому числі Harvard T.H. Chan School of Public Health і National Institute of Environmental Health Sciences, а також власники iPhone і Apple Watch, що проживають в США і використовують додаток Apple Research.

Today at Apple

Разом з дизайнерами та видавцями з компанії It's Nice That фахівці Today at Apple проведуть три віртуальних заняття, присвячених красі та відкритості. У них візьмуть участь ілюстратор і дизайнер Сара Андреассон, фотограф і режисер Каміла Фалькес і документаліст Бетані Молленкоф. Всі вони в рамках своєї роботи постійно шукають нестандартні підходи до таких понять, як краса, влада і репрезентація. Гості Today at Apple поговорять про важливу роль жінок з учасниками віртуальних дискусій і практичних занять.