Apple планує запустити виробництво власного електромобіля найближчим часом

2020-12-22

Концепція проєкту переглядалася віддавна і компанія вирішила зосередитися на програмному забезпеченні, але відклала проєкт.

Ідею створити автомобіль переглядають ще з 2014 року. Проєкт то закривали, то поновлювали, хоч все таки програмне забезпечення для автопілота розробляли.

У 2018 році в Apple повернувся Дуг Філд, який працював до цього в Tesla. У 2019 він звільнив 190 осіб, які разом із ним працювали у команді і відновив розробку електрокара.

Тепер компанія має намір створити повноцінну машину. Її особливістю будуть акумулятори нового покоління, які зможуть радикально знизити вартість виробництва і збільшити запас ходу автомобіля.

Apple хоче використовувати одноелементну конструкцію для захоплення ємності акумуляторних осередків. Досягти цього можна за рахунок спрощення конструкції. Одне з джерел порівняло масштабність цієї технології з появою першого iPhone.

Передбачається, що виробляти автомобіль буде інша компанія. Apple вела переговори з Magna International, але вони ні до чого не привели, оскільки у Apple постійно змінювалися плани.

Крім того, щоб завод таки отримував хороший прибуток, він повинен виробляти мінімум 100 тисяч машин на рік. Такий обсяг може стати проблемою для Apple, адже все-таки бути новачком на автомобільному ринку доволі непросто.

Джерела повідомляють, що фірмовий електромобіль від Apple мають випустити вже у третьому кварталі 2021 року. Ймовірно, анонс відбудеться разом із лінійкою смартфонів iPhone 13, яку мають представити у вересні 2021 року.

Як повідомляє джерело, виробники і постачальники компанії готуються до нарощування виробництва комплектуючих деталей для автомобіля Apple Car вже в другому кварталі наступного року.

Також є інформація, що Apple вже почала тестувати десятки прототипів на дорогах Каліфорнії. При цьому ще у 2017 році Apple отримала дозвіл від влади Каліфорнії на випробування своїх безпілотних автомобілів.

Раніше повідомлялося, що Apple Car можуть випустити не раніше 2023 року. Ще одні чутки запевняли, що ми не побачимо цей електромобіль раніше 2025 року.

Все ж ідея максимально цікава. Хоч доведеться трохи зачекати до її втілення, та це буде безперечно грандіозно!