iPhone SE 3 - вийде уже наступного року!

2021-07-30

Чи вірите ви в чудеса? Одне з них сталося буквально цими днями!

Прихильник компактних iPhone, засмучений відсутністю компактної моделі в модельному ряду 2022 року, написав лист Тіму Куку. Що саме, і якими словами - невідомо. І отримав відповідь! Не особисто від Тіма Кука, звичайно, проте..!

В місяць Apple отримує тисячі листів на електронну пошту. Всі ці листи уважно читають, і раз в тиждень стислий звіт про їх вміст відправляють Тіму Куку. І ще комусь із топ-менеджерів компанії. Але на них переважно не відповідають.

Суть відповіді: iPhone mini не збираються вбивати. Остаточне рішення ще не прийнято, але швидше за все, він приєднається до лінійки iPhone SE.

Apple не збирається згортати розвиток лінійки iPhone SE

Чуткам про те, що навесні 2022 року Apple представить наступний SE вже більше двох років. А ось про те яким буде цей SE - припущень тьма. Одним потрібен дешевий і архаїчний смартфон, сумісний з новими версіями iOS і додатків. Іншим потрібен дешевий, смартфон із сучасною зовнішністю і екраном від краю до краю. Новий iPhone SE навесні 2022 року зараз вже не чутки.

iPhone 12 mini або iPhone SE 2: що обрати?

Але мільйони, якщо не десятки мільйонів, в березні-квітні 2022 року вже готові придбати смартфон своєї мрії. Це серйозний аргумент. І щоб зібрати максимум, SE на цього разу повинен бути не один. Мабуть, їх буде два. Звичайно, якщо ми не переоцінюємо кількість любителів архаїчних смартфонів.

Найдешевший iPhone

Купити iPhone хочуть не тільки ті, хто може його купити. Бюджетні iPhone - відмінний варіант. Попит на iPhone цього класу гарантований. Це iPhone SE. SE це Special Edition, тобто спеціальний (або особливий) випуск.

Якщо iPhone SE 3 буде таким, це вийде бомба!

Цей напрямок дебютує навесні 2022, і в ньому буде дві моделі iPhone SE. Кажуть що SE будуть оновлюватися раз на два роки.

Як зміниться iPhone SE

Передбачити які назви придумають цим моделям в Apple неможливо. Можливо, назви iPhone SE і iPhone SE Plus. Без числових, буквених або буквено-числових позначень конкретної моделі. Можливо, Apple A15 всередині, підтримка 5G (на основі 5-нм чіпа Qualcomm Snapdragon X60) та маса інших крутих оновлень, але перші дві - головні і визначальні.

Було б круто, якби Apple зробила iPhone SE на базі iPhone 11 ...

iPhone SE 3, як його назвуть ті, кому потрібно коротко і однозначно позначати конкретну модель смартфона, очевидно, успадкує зовнішність iPhone 8. Кнопка "Додому", маленький LCD екран, і акумулятор, котрого вистачатиме на вражаючу кількість часу, плюс A15 і 5G.

Базова ціна - 399, 449 і 549 доларів за модель з 64 ГБ, 128 ГБ і 256 ГБ флеш-пам'яті...знову ж таки умовно.

... або на базі iPhone 12. Так було б навіть краще

У модельному ряду буде дві або три моделі. Дві - якщо попит на архаїку зменшиться нижче призначеної фінансистами Apple межі. У всіх двох або трьох моделях буде найкрутіший для весни 2024 року чіп Apple A17. Про нього невідомо взагалі нічого. Але сподіваємося, що і тоді чіп Apple буде найкращим у світі! Ну і, звісно, щось ще, наймодніше і цікаве, що перетворить SE в шалено привабливі, але не дорогі, смартфони.

iPhone SE Plus: що нам відомо?

iPhone SE 2 Plus (або iPhone SE 4 Plus) буде таким же як перший iPhone SE Plus. Ті ж конфігурації, ті ж ціни, той же LCD. iPhone SE mini буде найбільш компактним з усіх iPhone SE, і найдорожчим з них. Корпус та електроніка (крім Apple A17 і 5G-модему від Apple) будуть такими ж як у iPhone 13 Mini. Touch ID в кнопці блокування, OLED-дисплей і MagSafe. iPhone SE mini буде найдорожчим серед SE, але набагато дешевшим, ніж iPhone 12 mini або iPhone 13 mini.

Отож, чекаємо новин і бюджетний смартфон нового покоління, а поки залишається лише уявляти.