Apple оголосить результати попереднього кварталу 27 жовтня

2018-04-30

В кінці наступного місяця, 27 жовтня, пізно вночі за київським часом Apple оголосить про результати III кварталу 2016 року (IV фінансового кварталу 2016 року). Про це компанія повідомила на своєму офіційному сайті.

На думку аналітиків, фінансові показники Apple за період з липня по вересень виявляться вище прогнозованих. У перший осінній місяць компанія почала продажі новітніх смартфонів iPhone 7 і iPhone 7 Plus, які користуються підвищеним попитом. Хоча продажі новинок стартували в кінці місяця і меншою мірою відіб’ються на квартальних результатах.

Згідно зі звітом Apple, в III кварталі 2016 фінансового року, завершившем 25 червня, корпорація продала 40,4 млн смартфонів iPhone, проти 47 млн роком раніше (-15%), 9,9 млн планшетів iPad, проти 10,9 млн у минулому році (-9%), 4,2 млн комп’ютерів Mac проти 4,7 млн роком раніше (-11%). Чистий прибуток Apple в II кварталі 2016 року склала $7,8 млрд або $1,42 на одну акцію, що виявилося нижче аналогічних показників 2014 року в $10,7 млрд або $1,85 відповідно.

Перше півріччя вважається періодом затишшя для «яблучної» корпорації, і нинішній рік не став винятком. З цієї причини експерти Уолл-стріт не очікували від Apple якихось рекордних досягнень. На думку експертів, компанія переживає спад продажів через посилення конкуренції з боку китайських виробників, збільшення циклу експлуатації гаджетів і загального падіння попиту на мобільному ринку.

У цьому році Apple зосередила увагу інвесторів на сервісному бізнесі, до якого відносяться такі продукти як App Store, Apple Music і Apple Pay, доходи від яких ростуть. В Купертіно оголосили про 19-відсоткове зростання обсягу цього напрямку в минулому кварталі. Сервіси компанії відіграють дуже важливу роль для підвищення лояльності клієнтів.

Як завжди, після оголошення фінансових результатів керівники Apple дадуть відповіді на запитання присутніх. Компанія буде проводити аудіотрансляцію заходу на своєму веб-сайті.