Apple навчила HomePod розпізнавати звуки побутових приладів і стукіт у двері

2020-04-25

Інженери Apple спільно з вченими з Університету Карнегі - Меллона навчили HomePod розпізнавати звуки побутових приладів. Ідея наукової статті полягає в тому, що розумні пристрої можна навчити взаємодіяти зі звичайними завдяки розпізнаванню характерних звуків.

Систему назвали Listen Learner. Для її навчання використовували розумну колонку HomePod, оскільки в ній встановлені високочутливі мікрофони. Вчені відтворювали звуки і стежили за тим, як HomePod відокремлює їх від всіх інших. Якщо колонка не впевнена, вона може поставити запитання Що це був за звук? Досить простої відповіді, наприклад Це мікрохвильовка, щоб HomePod запам'ятала звук.

Також HomePod навчилася визначати дверний і стукіт і посилати повідомлення, коли в двері хтось стукає. І таких прикладів можна придумати скільки завгодно. Наприклад, повідомлення про завершення роботи пральної машини або про те, що вода у ванній закінчила набиратися.

Поки що це тільки наукова стаття, навіть не патент, тому складно сказати, чи планує Apple додати цю функцію в HomePod. Але вона точно не завадить, особливо якщо буде правильно розпізнавати всі звуки в будинку.