Apple готує оновлення лінійки iPad навесні 2021 року: який планшет покажуть першим?

2020-12-16

Китайське інтернет-видання cnBeta якимось невідомим чином здобуло неймовірно докладну інформацію про наступній моделі iPad, які повинні вийти в зовсім незвичний для них час. Її ж предку судилося стати моделлю iPad, котра прожила на прилавках рекордно короткий термін. У той же час це найбільш продавана модель iPad. Навмисне таке придумати складно, але чому б і ні?

Нібито на весну блогерами, аналітиками і поціновувачам мріяти передбачено стільки всяких новинок, що однієї віртуальної події на всю цю пишність точно не вистачить. Та це все умовності. Ліпше зосередимось на конкретиці.

Характеристики iPad 9

За інформацією з віртуальних та фізичних прилавків, iPad 8 «розлітається» на ура. Хтось не задоволений ціною. Хтось шокований ємністю пам’яті (всього 32 Гб в базовій моделі). Хтось мріє про ббільший екран. За інформацією cnBeta, всі геометричні розміри у iPad 9 будуть такими ж, як у iPad 8, окрім товщини.

Рамки навколо екрану стануть ще тоншими, через що його розмір за діагоналлю збільшиться до 10,5 дюймів (з нинішніх 10,2). З 25,91 см до 26,67, або на 7,6 мм.

Кнопка Home із вбудованим Touch ID залишиться на її звичному місці. Нова модель буде тоншою, ніж iPad 8, на зовсім трохи, так, що це не помітить неозброєне око, і легшою на 50 гр.

Всередині - Apple A13. До цього жовтня найшвидший мобільний чіп в світі, а зараз все ще другий. Замість 3 ГБ об'єднаної оперативної пам'яті в iPad 9 її буде 4 ГБ. А в базовій конфігурації буде вже не 32 ГБ флеш-пам'яті як зараз, а 64 ГБ. Решта залишиться таким же, як в iPad 8. Мабуть, це дійсно було б пристойним апгрейдом. У тих, хто вагався, не наважуючись витратити 329 доларів на базову його модель, мабуть, теж з'явиться привід для радості.

Але…Що, якщо iPad 8 не відправлять «у відставку»? Якщо його варіант з 32 ГБ флеш-пам'яті буде продаватися, в версії "Wi-Fi" за 279 доларів ? Чи буде попит? Це купуватимуть?

Продажі iPad різко збільшаться? Чи: публіка вимагатиме OLED-дисплей, Face ID, екран на всю фронтальну поверхню і можливості апгрейда оперативної і флеш-пам'яті, безкоштовного Apple Pencil в комплекті і чогось ще?..

Коли вийде iPad 9

Дев'яте покоління iPad, швидше за все буде оголошено навесні, прес-релізом. Схоже, в cnBeta вгадали параметри дев'ятого iPad - ймовірно, вони будуть саме такими. Цей iPad, як і всі його попередники, в останні роки буде найбільш продаваним яблучним планшетом. Але в долі iPad це нічого не змінить.

А що якщо в березні і в квітні ми знову побачимо цілий «серіал від Apple»? Кіностудія у них є, і, зважаючи на якість осінніх роликів, бачимо, що таки доволі непогана. Потрібно трохи більше практики - чому б їм не зняти відразу два ролика? Перша подія могла би бути присвячена iPad, з презентацією AirTags в якості розігріву. Або Apple TV 6 і Apple TV Pro.

Після цього - презентація напівміфічного процесора Apple A14X, про який вже написано більше, ніж про реально існуючий Apple A14, і нових iPad Pro з 11-і 12,9-дюймовими OLED дисплеями.

У модельному ряду, крім звичайних варіантів "Тільки Wi-Fi" і "Wi-Fi + Cellular", з'явиться ще одна - "Wi-Fi 6 + 5G", а на десерт, назвавши розділ "One More iPad", подадуть нашого головного героя. Після чого, на подив глядачів, Тім Кук усім подякує - і все закінчиться. "А де ж Mac'и?" – вигукнуть інвестори, і курс акцій увійде в крутий піке. Але, так і не долетівши до небезпечних меж, знову піде вгору, як тільки Apple оголосить про наступну грандіозну подію. У квітні обійдуться без розігріву, почавши з M-чіпа з навіть більш приголомшливими характеристиками, і представлять Mac з цим чипом всередині.

2020 рік чимось схожий на 2007. Тоді з назви компанії прибрали слово Computer, і Mac'ам, всупереч частим визнанням Apple в любові до цієї платформи, стали приділяти менше уваги. Тому-що iPad приносив на рахунку майже стільки ж, скільки Mac'і, а iPhone, хоча про це за межами Apple ще ніхто не здогадувався, мав просто божевільний потенціал - і все частіше, і частіше Mac стали оголошувати або прес-релізами, або ніяк: онлайн-магазин раптом припиняв свою роботу, вивісивши "Приходьте пізніше", а після його повернення в розділі новинок з'являлися нові Mac. Це найчастіше відбувалося з Mac mini.

З трьох "великих" платформ Apple - Mac, iPad і iPhone, найвищий пріоритет тепер у Mac. Доходи від їхнього продажу цілком можуть перевищити доходи від продажу iPhone. Друга за важливістю (і перша за дохдністю на цей момент) - iPhone.

А для істотного збільшення доходів від продажу iPad ніяких передумов немає та і найближчим часом не передбачається.