Перші огляди та враження про Apple Fitness +

2020-12-15

Учора в США запуститься сервіс Apple Fitness + з персональними тренуваннями за підпискою. Деякі журналісти заздалегідь отримали до нього доступ і вже випустили огляди.

В цілому, сервіс усім сподобався. Ідея не нова, але у Fitness + є кілька переваг у порівнянні з конкурентами. Розглянемо детально 

Отож, почнемо!

1. CNET

Додаток для тренувань, який вам підійде.

Fitness + пропонує готові тренування для різних рівнів фізичної підготовки, тому і новачкам, і тим, хто давно відвідує тренажерний зал, сервіс буде корисний.

У Fitness + 10 типів тренувань:

▪️ Біг на біговій доріжці

▪️ Ходьба на біговій доріжці

▪️ Велотренажер

▪️ Гребля

▪️ Танці

▪️ Силові тренування

▪️ Базові вправи

▪️ Йога

▪️ Високоінтенсивні інтервальні тренування

▪️ Відновлення

Від додатків Nike Training Club, 7 Minute Workout і подібних, Fitness + відрізняється тісною інтеграцією з Apple Watch.

При першому запуску Fitness + аналізує попередні тренування, які збережені в додатку Здоров'я, і пропонує два варіанти: продовжити виконувати вже звичні тренування або спробувати щось нове.

Під час тренувань, на iPhone, iPad або телевізорі з Apple TV, відображаються дані з Apple Watch, такі як: пульс, витрачені калорії, час виконання вправ і кільця активностей. У такому режимі користувач не відволікається на годинник і відразу бачить всю необхідну інформацію на великому екрані.

Також є смуга активності, яка показує, наскільки ви інтенсивно займаєтеся в порівнянні з іншими користувачами Fitness +. Це надає дадаткової мотивації.

2. CNBC

У Apple з'явився ще один спосіб просування Apple Watch.

Мені подобається, що Fitness + легко синхронізується з Apple Watch. Ви просто вибираєте тренування, яке хочете, і натискаєте кнопку Старт.

Тренування легко знайти. Вони знаходяться в додатку Фітнес і мають кілька фільтрів:

▪️ За часом (від 10 до 45 хвилин)

▪️ За тренуваннями

▪️ За вправами

▪️ За типом музики

Вам не потрібна підписка Apple Music для прослуховування музики в Fitness +. Але якщо вона є, то все треки з тренувань ви можете додавати в свою медіатеку.

Тренування відмінні.

3. The Wall Street Journal

Відмінні тренування, але тільки для власників Apple Watch.

У порівнянні з аналогічними фітнес-додатками, це набагато дешеве: $ 9,99 на місяць або $ 79,99 на рік. Але є одне «але»: для підписки Fitness + потрібні Apple Watch Series 3 або новіші.

Хоча основою тренування є відео на iPhone, iPad або Apple TV, ви не зможете отримати доступ до додатка без розумного годинника. Якщо ви забули зарядити годинник або залишили його десь вдома, ви все одно зможете переглядати відео і виконувати тренування, але для реєстрації в Fitness + вам необхідно буде мати Apple Watch.

Фокус Fitness + на показниках може збивати з пантелику, особливо новачків, на яких орієнтована програма.

4. GQ

Якість тренувань на вищому рівні.

У Fitness + 21 тренування. Більшість з них ви могли бачити в Instagram та інших фітнес-додатках.

Крім музики, на тренуваннях можна почути грамотні коментарі тренерів. Ви можете розраховувати на розумні і своєчасні рекомендації про те, як саме рухатися або розім'ятися для безпечного виконання вправи.

Зараз Fitness + не зовсім підходить для досвідчених спортсменів. Тренування в основному прості і розраховані на новачків.

Також в Fitness + немає занять в прямому ефірі, на відміну від Peloton. Нові відео з тренуваннями будуть з'являтися в Fitness + щопонеділка.

Але все це незначні претензії. Якість тренувань і додатку насправді вражає. Fitness + ідеально підійде тим, хто хоче займатися спортом вдома під хорошу музику.

Якщо у вас є Apple Watch і аккаунт Apple ID в підтримуваної сервісом країні, варто спробувати. Всім охочим Apple пропонує один місяць безкоштовних занять.