Apple Event 8 березня - які новинки презентувала компанія?

2022-03-11

Останній Apple Event завершився 8 березня на якому було представлено ряд нових пристроїв, включаючи iPhone SE, iPad Air та абсолютно нові Mac Studio та Studio Display.

Нові кольори iPhone 13

Apple запропонувала нам кілька нових кольорів для iPhone 13, тож якщо ви чекали зеленої моделі, то є хороші новини. Звичайний iPhone 13 тепер доступний у зеленому кольорі, тоді як iPhone 13 Pro тепер доступний у кольорі Alpine Green.

iPhone SE 3 2022

Кольори смартфону приємні, новий iPhone цікавий, і він представлений у формі довгоочікуваного iPhone SE 2022 року. Незважаючи на те, що дизайн залишається таким же (з кнопкою Touch ID Home і рейтингом IP67), він отримує ряд апаратних оновлень, починаючи з чіпа A15 Bionic – той самий, що й в iPhone 13.

Він також підтримує 5G і тепер має фронтальну камеру на 12 Мп з підтримкою Smart HDR 4 і Deep Fusion. Ви також, звичайно, оснащений iOS 15.

iPad Air 2022

Шанувальники iPad можуть порадіти тому, що новий iPad Air 2022 року (він же iPad Air 5) має чіп M1 з 8-ядерним процесором, який на 60% швидше, ніж у A14. Apple також стверджує, що планшет у два рази швидше, ніж бестселер Windows у тій же ціновій категорії.

Дисплей пропонує технологію True Tone і яскравість 500 ніт, а передня камера тепер являє собою ультраширокий об’єктив на 12 Мп з підтримкою Center Stage.

Чіп М1 Ultra

M1 Ultra, який зараз є топовим у лінійці M1 SoC. Коротше кажучи, це шалено потужний чіп із пропускною здатністю міжпроцесора 2,5 ТБ/с, пропускною здатністю пам’яті 800 ГБ/с, 64-ядерним графічним процесором і до 128 ГБ уніфікованої пам’яті. Цей 5-нм чіп має не менше 114 мільярдів транзисторів в архітектурі UltraFusion.

Mac Studio

Напевно, вам буде приємно дізнатися, що M1 Ultra доступний в абсолютно новій Mac Studio. За дизайном він в основному схожий на міні, оскільки, коли справа доходить до продуктивності, з M1 Ultra Apple каже, що він на 80% швидше, ніж Mac Pro. Він може обробляти до 18 потоків відео 8K Pro Res, чого не може зробити жоден інший комп’ютер.

Однак він поставляється з опцією M1 Max, якщо вам не потрібна така максимальна продуктивність. У будь-якому випадку, він має чотири порти Thunderbolt 4 на задній панелі, а також 10Gb Ethernet, два USB-A, HDMI і професійний аудіороз’єм.

Монітор Apple Studio Display

Це 27-дюймовий дисплей з роздільною здатністю Retina 5K загальною роздільністю 14,7 мільйонів пікселів разом із технологією True Tone та антивідблиском. Він досягає яскравості 600 ніт, пропонує кольорове покриття P3 і один мільярд кольорів.

Підставка може нахиляти дисплей до 30 градусів, і є навіть веб-камера на 12 Мп з підтримкою Center Stage. Крім того, є вражаюча аудіосистема з 6 динаміками з підтримкою Spatial Audio і три мікрофони студійної якості.