Apple дозволила сплачувати покупки через Apple Pay криптовалютою!

2021-06-03

Незважаючи на те що криптовалюта вже давно є однією з найбільш вигідних інструментів інвестування. Навіть Ілон Маск, який оголосив про намір продавати електрокари Tesla за біткоіни, несподівано передумав і відмовився. Але ж, крім біткоінів є ще багато інших криптовалют, у яких практично немає шансів «бути легалізованими». Втім, біржа криптовалют Coinbase разом з Apple вигадали, як вирішити цю проблему.

Користувачі Apple Pay зможуть оплачувати покупки криптовалютою, яку зберігають на Coinbase. Про це йдеться в офіційній заяві біржі. Така можливість буде надана власникам дебетових карт Coinbase Card. Це віртуальна карта, яку можна замовити в спеціальному додатку після проходження процедури верифікації на біржі.

Як платити криптовалютою?

Оплата буде проходити не в криптовалюті, тому що для цього потрібно, щоби транзакції приймав сам продавець. Тому операції можна назвати лише квазікриптовалютними, тому що біржа буде самостійно переводити активи користувачів у фіатні гроші, які і направить на оплату покупки.

У Coinbase є своя дебетова карта

Якщо у вас також є карта Coinbase Card, ви можете додати її в Apple Pay через додаток Wallet. Правда, на її отримання діють деякі обмеження. Наприклад, поки карта поширюється тільки серед користувачів із США. Все-таки, по суті, біржа надає банківські послуги, і це вимагає певної бюрократичної підготовки в кожній країні, куди вона виходить.

Apple придумала, як зробити сервіс Apple Pay ще крутішим на нових iPhone

Щоб залучити інвесторів розплачуватися за покупки зі своїх криптовалютних рахунків, а не користуватися банківськими послугами, Coinbase запропонував кілька зручних фішок:

• Зняття готівки в банкоматах без комісії;

• кешбек 1% в біткоіни або 4% в Stellar Lumens;

• Зручне переведення криптовалюти у фіатні гроші.

Криптовалютні платежі через Apple Pay

Поки фішок не так вже й багато. Тобто користуватися звичайними банківськими картами для оплати покупок через Apple Pay і Google Pay поки все одно вигідніше, враховуючи і збільшений кешбек, і різні знижки у партнерів банків, і, що особливо приємно - менша кількість обмежень. Слачувати Coinbase Card можна тільки там, де приймають картки Visa. Аналога, випущеного під егідою MasterCard, у «пластику» Coinbase немає.

Як би там не було, ініціатива Coinbase дійсно здатна підвищити інтерес користувачів до криптовалюти. Якщо раніше вони розглядалися тільки як інструмент інвестування і заробітку грошей, то тепер криптовалюта поступово «легалізуються», так би мовити, в народ. Адже якщо нею можна оплачувати покупки, то виходить, що вони нічим не відрізняються від звичайних грошей.

Apple Pay - єдиний платіжний сервіс на iOS. На разі це найзручніший сервіс і поки ніхто цього не може змінити.

А як вам така новина? ;)