Apple Car: патент на розумне освітлення салону

2021-03-10

Apple отримала патент на систему розумного освітлення в салоні автомобіля.

Компанія пропонує використовувати камери, які будуть відстежувати поведінку водія і пасажирів і на їх основі вмикати світло.

Як це повинно працювати?

Наприклад, система може автоматично активувати підсвічування на підлозі, коли людина потягне руку вниз, щоб знайти якийсь предмет. При цьому розумні лампи будуть направляти світло на об'єкт, який треба знайти.

Камери зрозуміють, що пасажири, які сидять на задньому місці, дістали книгу або журнал, а потім увімкнуть світло для читання. Якщо пасажири заснуть, камери це теж побачать і вимкнуть освітлення.

Також розумна підсвітка в салоні може використовуватися для пробудження водія і пасажирів, коли автомобіль рухається в безпілотному режимі, а це, до слова, доволі потрібна річ. Ну і бонусом Apple пропонує управляти світлом за допомогою Siri.

І ще один патент

Фанати Apple насправді вже зачекалися кінцевого продукту під назвою Apple Car, але інсайдерські джерела поки лише дражнять і не дуже тішать датою виходу цього автомобіля майбутнього.

До слова, Apple регулярно реєструє безліч патентів. Немає гарантії, що компанія коли-небудь буде використовувати цю розробку.

Тим не менш, вона отримала патент на винахід під назвою "Система з налаштованими вікнами". У патентній заявці описується система "розумного" скла для автомобіля, яке може змінювати власну світлопроникність і теплопровідність, повідомляє Naked science.

Такі системи будуть містити кілька шарів між двома скляними панелями. Змінюючи властивості шарів, вікна зможуть регулювати освітленість і температуру всередині салону, реагуючи як на запити пасажирів машини, так і на мінливі умови зовнішнього середовища.

Тобто, якщо водій і пасажири хочуть більшої конфіденційності, вони можуть затемнити скло, а огляд всередині автомобіля буде збережений. Таку функцію можна запрограмувати автоматично для різних ділянок маршруту за допомогою проставляння геотегів.

Якщо ви будете рухатися у напрямку до сліпучого сонця, система буде автоматично зменшувати світлопроникність скла. Спеціальні датчики можуть зробити більш м'який відтінок сонячного світла за запитом людини, яка керує машиною.

Отож, разом із вами чекаємо ту саму новину про вихід Apple Car, адже продукт обіцяє бути реально крутим!