Apple анонсувала оновлення функцій для людей з обмеженими можливостями

2021-05-21

Apple представила ряд нових функцій, які допоможуть людям з обмеженими можливостями.

У тому числі, 20 травня запустилася служба SignTime, що дозволяє спілкуватися з технічною підтримкою за допомогою мови жестів (США, Франція і Великобританія).

Але це далеко не всі зміни. Компанія в черговий раз підкреслила, наскільки хоче, щоб її техніка була доступною кожному. Всі ці можливості з'являться пізніше цього року.

Отже, що нового?

AssistiveTouch для Apple Watch

Використовуючи вбудовані датчики руху - гіроскоп і акселерометр, а також оптичний датчик серцевого ритму і машинне навчання, Apple Watch зможуть виявляти найменші відмінності в русі м'язів і активність сухожилля. Це дозволить користувачам переміщати курсор на екрані за допомогою серії жестів рук, навіть розведення пальців.

Нововведення дозволить власникам набагато зручніше користуватися годинником.

Підтримка відстежування очей для iPadiPadOS буде підтримувати сторонні пристрої для відстеження очей, що дозволить людям керувати iPad тільки очима!

Сумісні MFI-пристрої будуть стежити за вашим поглядом і пересувати курсор. Моргання дозволить зімітувати дотик.

Озвучування зображень через VoiceOver

Функція VoiceOver буде детально розповідати, що зображено на картинці. Наприклад, описувати місцевість і людей або зачитувати рядки з квитанцій.

Для полегшення процесу вивчення фото інші користувачі зможуть додавати опису до окремих елементами знимків.

Функція «Фонові звуки»

З'явиться нова функція «Фонові звуки». З її допомогою користувач не відволікатиметься від сторонніх небажаних шумів.

Збалансований, яскравий або чорний шум, а також звуки океану, дощу або потоку безперервно відтворюються на задньому плані, щоб приховати небажаний екологічний або зовнішній шум. Ці аудіо можуть як заглушати системні звуки, так і працювати з ними спільно.

Слухові апарати і аудіограми

З'явиться підтримка нових двонапрямлених слухових апаратів. Мікрофони в цих пристроях дозволяють глухим або тим, хто погано чує розмовляти по телефону і FaceTime за допомогою гучномого зв'язку.

Операційні системи також будуть розпізнавати аудіограми - ті, що показують результати тесту на слух. Користувачі зможуть швидко налаштувати своє аудіо за допомогою останніх результатів тесту на слух, імпортованих з паперової або PDF-аудіограми.

Інші дрібні нововведення

▪️ Звукові дії для управління перемикачами: керування звуками для управління фізичними кнопками

▪️ Налаштування розмірів шрифтів для кожного окремого додатка

▪️ Нові елементи Memoji: кисневі трубки, кохлеарні імпланти і м'який головний убір