KGI: Apple має намір впровадити високошвидкісні плати в Apple Watch і Mac

2018-04-30


   Аналітик Мін-Чі Куо з KGI Securities повідомив, що Apple працює над створенням гнучких високошвидкісних друкованих плат для Apple Watch і Mac. Про це пише 9to5Mac.

   Гнучкі друковані плати, виготовлені з рідкокристалічного полімеру, вже встановлюються в iPhone 8 і iPhone X. Вони використовуються в конструкціях антен і в камері TrueDepth в iPhone X. Завдяки новим платам, в смартфонах збільшилася швидкість передачі даних і зменшилася затримка.

   За інформацією Куо, Apple співпрацює з китайською компанією Career. Інженери Apple хочуть інтегрувати нові друковані плати в комп'ютери Mac і годинник Apple Watch. Встановивши таку плату, наприклад, в MacBook, можна заощадити місце всередині корпусу і спростити використання USB 3.2 і інших підключень введення-виведення.

   У наступних поколіннях Apple Watch будуть застосовуватися друковані плати на основі рідкокристалічного полімеру для антени LTE-модуля. В Apple Watch Series 3 залежить від антени на основі полиимидов. Друковані плати з рідкокристалічного полімеру краще приймають сигнал, а також стійкі до впливу тепла і вологи.

   Рідкокристалічні полімерні плати складні у виготовленні. За словами Куо, пристрої з такими платами з'являться в 2019 році.