Чому iPad може повністю замінити вам комп'ютер

2018-04-30

Глава компанії Apple Тім Кук неодноразово говорив про те, що IPad з діагоналлю 12,9 дюйма може замінити ноутбуки та ПК. У ньому є багатозадачність, є цілий пакет продуктів Office, Adobe, а також маса різних додатків. Головний редактор Macworld Джейсон Снелл прийшов до висновку, що в поїздках він дійсно може відмовитися від ноутбука. Останній рік журналіст подорожував з-дюймовим 12,9 IPad Pro, а MacBook Air залишав в дома. «Подорожуючи з одним тільки IPAD, ви можете відчувати свободу, а можете відчути обмеження, все залежить від ваших завдань», - Пише Снелл.


На цьому тижні автор Macworld їздив у відрядження з ноутбуком і вирішив розповісти, в чому MacBook перевершує планшети, а в чому виграє IPad. Він взяв у дорогу повноцінний комп'ютер, тому що повинен був працювати з впорядкування файлів, з чим IOS поки не справляється.

Дивитися відео, читати книги, працювати з офісними додатками або редагувати зображення на дисплеї IPad дуже зручно, каже Снелл. Головна перевага MacBook - можливість зручно набирати текст. Для користувачів, які багато друкують, Apple пропонує чохол з клавіатурою для IPad Pro. Однак в цьому випадку знадобиться стіл, а з ноутбуком можна працювати з текстом на колінах.

«Якби мені не потрібно було працювати з впорядкування файлів, 9,7-дюймовий IPad Pro з клавіатурою Smart Keyboard став би прекрасним пристроєм. Але мені більше подобається великий IPAD, тому швидше за все я б вибрав-12,9 дюймову модель. У моїй сумці знаходилися MacBook і IPad, і я зловив себе на думці, що практично для будь-яких завдань, не рахуючи подкастів, я використовував IPad. Читання новин, Twitter, спілкування з колегами і перегляд фільмів - все це я міг робити на Mac, але не хотів. Mac відкриваючи, я був зосереджений на певному виді роботи. IPAD ж я використовував постійно, снідаючи, дивлячись бейсбол і виконуючи інші завдання ».

Проте, є ряд речей, з якими Ipad поки не справляється. Наприклад, це робота з аудіо, доступ до терміналу, утиліти командного рядка. Крім того, на планшетах Apple, не доступні Automator і AppleScript шорткати.

На Mac краще реалізована робота з файлами. Ви можете відкрити кілька вікон, перетягувати файли з папки в папку. IPad не призначений для роботи з файлами як такими. На IOS можна отримати схожий функціонал, але для цього доведеться встановлювати додаткове ПЗ від сторонніх розробників. І навіть тоді Ipad не зможе запропонувати тої ж зручності. Проте, в 90% випадках можна легко обійтися планшетом і тільки в 10% дійсно необхідний ноутбук.

«Так чому ж я і далі буду рідко брати в поїздки ноутбук? Просто тому, що я ніде не буваю без Ipad. Я навіть не можу собі уявити, що залишу планшет будинку і буду вирішувати завдання на iPhone і Mac. IPad відмінно справляється з більшістю завдань. MacBook є скоріше доповненням. Якщо мені потрібен ноутбук, звичайно, я візьму його і залишу вдома клавіатуру для IPad. Але мій Мас з недавніх пір перетворився на додатковий гаджет. І якщо компанія Apple додасть деякі можливості в IOS, цілком ймовірно, що я зможу повністю перейти на IPad », - зазначив Снел.