Як перевірити айфон при покупці?

2023-04-29

Розповідаємо, як відрізнити айфон оригінал від підробки — поговоримо про нові та БУ гаджети. А також розглянемо, як підготувати айфон до продажу, якщо ви бажаєте вигідно продати свій девайс.

Як відрізнити оригінальний айфон від підробки?

Коробка та поліграфія

Перше, що може видати китайську підробку — це неякісна коробка. Apple ставиться до впакування айфонів дуже скрупульозно, тому вас повинні насторожити:

  • нещільний картон — коробка виглядає “несолідно”, має потертості, буквально розпадається в руках;
  • неякісно нанесені написи — нерівний шрифт, граматичні помилки, ієрогліфи;
  • відсутність на дні коробки наклейки з серійним номером пристрою, його моделлю та позначенням вбудованої пам'яті.

Також зверніть увагу на логотип — оригінальне яблуко повинне бути надкушеним лише з правого боку.

Візуальні відмінності

В оригінальних айфонів — якісний алюмінієвий корпус (без пластику). Шрифт має бути рівним, а фабра — лежати одним шаром, без розводів. Також зверніть увагу на роз'єми для зарядки: моделі від 4s мають 30 pin, а новіші моделі мають роз'єм Lightning.

Зверніть увагу: в оригінальних айфонів не буває роз'ємів під картку пам'яті, додаткову сімку. Кришка айфона теж не знімається.

Ціна

Якщо вас цікавить, як відрізнити китайський айфон від оригіналу, то один з перших тривожних дзвіночків — занадто низька ціна. Вартість айфона повинна відповідати ринковій, іноді — з невеликою знижкою.

Як перевірити айфон при покупці?

Візуальний огляд — не єдиний спосіб як перевірити айфон. Ви можете:

Перевірити серійний номер IMEI

Кожен смартфон Apple має власний ідентифікатор – це унікальний серійний номер IMEI. Саме це — найбільш надійний спосіб, як перевірити айфон та визначити його оригінальність.

Номер IMEI нанесений на задню кришку смартфона або на лоток сім-карти (витягніть його, щоб побачити). Також дізнатися номер можна в меню: Налаштування → Основні → Про цей пристрій. Ці цифри мають збігатися, яким би ви способом їх не дивилися.

Перевірити, чи відповідає IMEI конкретної моделі, різним характеристикам, чи не був смартфон активований раніше та чи надає компанія на нього офіційну гарантію можна на сайті Apple.

Перевірте iPhone за допомогою App Store

Зайдіть в App Store та перевірте, чи можете ви скачати додатки, розроблені спеціально для iPhone. Вас не повинно викидати з Апп Стору в Андроїд Маркет тощо.

Якщо з пошуком або завантаженням програм виникнуть труднощі, перед вами — підробка.

Як перевірити бу айфон?

Купувати айфон “з рук” варто уважно. Перше, що ми радимо — не купувати телефон всліпу. Обов'язково домовтеся з продавцем про зустріч та огляньте телефон.

Що перевіряти при покупці БУ iPhone:

  • Дізнайтеся номер IMEI. За аналогією з покупкою нового айфона, обов'язково дізнайтеся номер IMEI пристрою та перевірте його на офіційному сайті Apple.
  • Огляньте корпус на предмет пошкоджень. Перевірте. чи працюють кнопки зміни гучності, кнопка вимкнення звуку.
  • Огляньте камеру та переконайтеся, що вона працює, а на її поверхні немає пошкоджень.
  • Протестуйте сенсор. Він має працювати без затримок, бути чутливим на всій поверхні екрана.
  • Переконайтеся, що айфон не був у воді. Визначити апарат, який плавав, можна легко: просто уважно подивіться на роз'єм слота для сім-карти. Якщо ця область пофарбована в червоний колір, то смартфон колись був втоплений.
  • Зробіть тестовий дзвінок. Це найлегший спосіб перевірити якість зв'язку. Вставте сім-карту та спробуйте набрати номер. Під час розмови впевніться, що вам добре чути співрозмовника, працює гучний зв'язок та набір цифр.

Також варто обов'язково перевіряйте працездатність модуля Wi-Fi: спробуйте підключитися до будь-якої доступної мережі.

Як перевірити батарею на айфоні?

Часто айфони продають через несправність акумулятора Перевірити, чи перебуває він в належному стані, можна в меню на телефоні:

Параметри → Акумулятор → Заряд та справність акумулятора.

Також перевірте, чи заряджається пристрій взагалі.

Як підготувати айфон до продажу?

Якщо ви плануєте продати свій iPhone, варто подбати про перенесення необхідної інформації та видалення особистих даних.

Як перенести інформацію з айфона на айфон

Починаючи з iOS 11 та вище, ви можете скористатися функцією Швидкий старт. Для iOS 10 чи ранішої версії — iCloud, iTunes або Finder.

Як очистити айфон перед продажем

! Видаляйте інформацію тільки якщо ви зробили її резервну копію або перенесли дані на новий пристрій.

  1. Відключіть від телефона всі пристрої — Apple Watch, навушники тощо.
  2. Вийдіть з облікових записів iCloud, iTunes і App Store.
  3. На iOS 10.3 та вище виберіть пункти Параметри → [ваше ім’я]. Прокрутіть униз та натисніть Вийти. Введіть пароль від Apple ID і натисніть Вимкнути.
  4. На iOS 10.2 та раніших версіях оберіть Параметри → iCloud → Вийти. Потім оберіть Вийти ще раз, натисніть на “Видалити з [пристрій]” та введіть пароль для Apple ID. Оберіть Параметри → iTunes і App Store → Apple ID → Вийти.

Після цього перейдіть у меню Параметри → Перенести дані чи скинути → Стерти весь вміст і параметри.

Тепер ви знаєте, як відрізнити справжній айфон від підробки. А також як підготувати до продажу власний гаджет. Сподіваємося, наші поради були для вас корисними!