Apple в iOS 10 дозволила видаляти стандартні додатки

2018-04-30

Раніше Apple room писав про нові функції iOS 9.3, що дозволяє приховувати непотрібні додатки від Apple з домашнього екрану iPhone, iPod touch і iPad. Це непростий квест для більшості користувачів. У iOS 10 компанія вирішила цю проблему, причому самим простим і природним чином.

У новій операційній системі, представленої 13 червня, з’явилася можливість видаляти стандартні додатки. Тепер при необхідності користувач може перевести іконки в режим переміщення і видалити їх з мобільного пристрою. Це стосується всіх штатних додатків, включаючи Пошту, Календар, Музику, Карти, Погоду, Контакти, FaceTime, Відео та інші.

Яким чином користувачі зможуть повернути такі програми? Все дуже просто: тепер всі фірмові розробки Apple доступні в App Store і завантажуються звичайним способом. Таким чином, компанія вбила двох зайців: дозволила користувачам видаляти невикористовувані програми та отримала можливість оновлювати окремо будь-власний софт для iPhone і iPad. У iOS 9 для того, щоб оновити той же Календар або iBooks, компанії доводиться випускати оновлення для всієї операційної системи.

Презентація операційної системи iOS 10 пройшла на конференції WWDC 13 червня. В Apple заявляють про масштабне оновлення Повідомлень, новому додатку Home, оновлених Фото, Музику і Новини, а також відкритому доступі для розробників до Siri і додатків Карти, Телефон та Повідомлення.

Разом з iOS 10 відбувся реліз платформи macOS Sierra, операційної системи watchOS 3 для Apple Watch і телевізійної операційки tvOS 10 для Apple TV.