Apple Watch захопили 75% ринку «розумних» годинників

2018-04-30

Для порівняння, Samsung за аналогічний період вдалося продати 400 000 своїх смарт-годинників. Щоправда, тут варто враховувати, що пристрої від Apple тільки дебютували і користувалися шаленою популярністю у користувачів iPhone, тоді як гаджети Samsung давно представлені на ринку і інтерес до них згас.

Аналітики впевнені, що багато в чому завдяки Apple Watch світовий ринок таких пристроїв продемонстрував зростання на 457% щодо торішнього показника.

Apple називає Apple Watch своїм «найперсональнішим пристроєм». Гаджет наділений цифровий коронкою Digital Crown, яка забезпечує новий спосіб прокрутки, масштабування, плавну навігацію і допомагає уникнути перекриття дисплея рукою. Дисплей Retina з технологією Force Touch розпізнає відмінність між киснем і натисканням, пропонуючи новий спосіб швидкого і легкого переходу до відповідних елементів управління. Технологія Taptic Engine забезпечує тактильний відгук легким дотиком до зап'ястя при отриманні повідомлення або інформації.

Хоча офіційні цифри з продажу Apple не публікують, проте фінансовий директор Apple Лука Маестро натякнув, що за квартал Apple Watch принесли корпорації близько $ 1 млрд.