5 цікавих доповнень у watchOS 9

2023-07-31

Apple представила ряд нових функцій у watchOS 9, таких як нові показники тренувань, відстеження стадій сну, режим низького енергоспоживання. Але також внесено низку невеликих, але помітних змін та доповнень, які роблять Apple Watch більш функціональними та зручними у використанні.

У цій статті ми перерахуємо 5 функцій та покращень, деякі з яких могли залишитися непоміченими.

Додатки у watchOS 9

  1. Отримання повідомлень електронною поштою, коли iPhone не підключено

Користувачі Apple Watch вже давно можуть отримувати повідомлення електронною поштою від сторонніх облікових записів електронної пошти. Але в ‌watchOS 9‌ можна отримувати сповіщення про надходження важливого повідомлення, коли на руці Apple Watch, але він не підключений до ‌iPhone‌.

Цей параметр використовує сервіси iCloud для безпечного доступу до стороннього облікового запису, і його необхідно увімкнути вручну. Щоб налаштувати його, потрібно:

  • запустити програму Watch на ‌iPhone‌;
  • вибрати «Мій годинник» → «Пошта»;
  • увімкнути повідомлення електронною поштою в розділі «За відсутності підключення до ‌iPhone‌».

2. Перегляд кілець активності під час тренування

Раніше, під час тренування на Apple Watch, щоб подивитися кільця активності, доводилося виходити з програми «Тренування» і перемикатися до програми «Активність».

Тепер не потрібно цього робити, тому що можна переглянути кільця активності прямо на дисплеї тренування, просто прокручуючи цифрову корону вгору.

3. Додавання подій календаря на зап'ястя

Раніше можна було переглядати події календаря, синхронізовані з ‌iPhone‌ на зап'ястя. Також є можливість їх додавати. Просто потрібно натиснути кнопку з трьома крапками (три точки), яка з'являється в кутку екрана. Тоді потрібно зупинити прокручування, потім натиснути + Нова подія.

На наступному екрані можна додати всі звичайні відомості, включаючи назву події, місце, дату та час початку, дату та час закінчення події. А також вказати, чи слід зробити цю подію такою, що повторюється. Перш ніж додати подію, також можна вибрати, до якого календаря її додати, додати запрошених, вибрати отримання попереджень і включити будь-які примітки.

4. Перегляд редагованих повідомлень

У ‌iOS 16‌ Apple додала можливість редагувати тексти, надіслані через iMessage. А в ‌watchOS 9‌ можна переглядати будь-які внесені зміни до отриманого повідомлення.

Потрібно просто натиснути та утримувати слово «Відредаговано» під повідомленням, щоб показати зміни. А щоб вони знову зникли, потрібно натиснути «Приховати зміни».

5. Контроль розміру тексту

Як ще одна перевага доступності Apple додала елемент управління «Розмір тексту» в Центрі управління в watchOS 9. Тепер стало ще простіше, адже Apple Watch адаптуються до кращого розміру перегляду та читання.

Варто зазначити, що для watchOS 9 потрібні Apple Watch Series 4 або новіші і iPhone 8 або новіші з iOS 16.