3 хитрих функції в Safari, які прискорюють роботу в браузері

2021-02-12

Мобільний браузер на смартфонах і планшетах Apple з кожним роком наближається за можливостями до свого аналогу на Mac. Крім цього в додатку з'являються корисні і зручні фішки, які допомагають працювати швидше на сенсорному екрані мобільного гаджета.

Розповімо про три корисних особливості Safari на iPhone, які зроблять роботу з програмою набагато комфортнішою.

1. Перегляд нещодавно закритих вкладок

Якщо знадобилося переглянути нещодавно закритий сайт або вкладку, зовсім необов'язково шукати його в історії, досить заглянути в спеціальне меню.

Натискаємо кнопку для перегляду відкритих вкладок (в правому нижньому кутку) і затискаємо кнопку "+". Залишається лише знайти в списку потрібні сайт і тапнути на нього.

2. Швидкий перехід до попередніх сайтів

В iOS 14 розробники додали можливість переміщатися не тільки до попередньої теми меню, а й викликати список останніх відкритих об'єктів. Найкраще це працює в додатку «Налаштування» і дозволяє переміститися на будь-який попередній рівень меню затисненням кнопки «Назад».

Така ж фішка працює в браузері Safari. Якщо відкриваєте посилання не в новій вкладці, а в поточній ви завжди зможете повернутися до будь-якого з сайтів.

Просто затисніть кнопку «Назад» або «Вперед» у нижній панелі браузера і зможете потрапити на будь-який з відкритих раніше ресурсів.

3. Відкриття посилання в новій вкладці

Якщо при перегляді сторінки ви хочете відкрити будь-яке посилання в новій вкладці і не втратити поточну сторінку, досить натиснути на посилання двома пальцями.

Потрапити на невелике слово або цифру вийде не завжди, а ось тапнути по картинці попереднього перегляду новини або ресурсу буде легко і просто.

З цими знаннями ви зможете швидше і комфортніше користуватися стандартним браузером в iOS 14 на iPhone і iPad.