​ВАЖЛИВО! Ці фішки iOS 14.5 спростять вам життя!

2021-05-06

Глобальне оновлення прошивки iOS 14.5 продовжує тішити новими фішками та функціями. Хочемо розповісти про три корисних налаштування, що точно вам сподобаються та зроблять iPhone більш зручним у користуванні та навіть безпечним.

1. Відповідь на дзвінок за допомогою Siri

Нова функція iOS 14.5 дозволяє відповідати на вхідний дзвінок голосом. Це можливо при використанні гарнітури AirPods 2, AirPods Pro, AirPods Max і деяких моделей гарнітури Beats.

Для активації фішки перейдіть в Налаштування - Телефон - Оголошення викликів. Тут слід увімкнути оголошення імені абонента при вхідному дзвінку, можна вказати «Тільки навушники».

Після цього під час дзвінка за підключеної гарнітури досить вимовити «відповісти» або «скинути виклик» для прийому або відхилення дзвінка, відповідно.

2. Заборона на відстеження через AirTag

Відразу після анонсу міток AirTag багато хто почав переживати про приватність. Чи варто турбуватися про те, що будь-кому можуть банально підкинути мітку в сумку, одяг або авто, щоб віддалено стежити за ним? Купертіновці продумали цей сценарій і діляться тим, як можна убезпечитися.

Для цього перейдіть в додаток «Локатор» і переконайтеся, що на вкладці «Я» активована функція «Повідомлення про безпеку речі».

Після цього, якщо ви будете певний час переміщатися поруч із чужою міткою AirTag, iPhone повідомить вас про це.

3. Зручне введення тексту для Siri

Сама фішка, що дозволяє писати асистентові замість промовляння команд голосом, існує вже давно, але в iOS 14.5 дуже видозмінили її інтерфейс. Тепер екран більше не стає повністю чорним, листування з Siri тепер не займає всю поверхню дисплея, а сама функція стала гранично проста і швидка.

Для активації потрібно буде перейти у «Налаштування» - «Універсальний доступ» - «Siri» та увімкнути «Введення тексту для Siri».

Таким чином команди для асистента можна буде вводити за допомогою клавіатури, а новий дизайн та лаконічність меню точно вас потішить.

Отож, щиро радимо вам таки оновитися, аби сповна відчути усі переваги вашого iPhone! ;)