Концепти iPhone 2G, або яким представляли дизайнери перший смартфон Apple

2021-03-25


Круто зараз, озираючись на минуле, дізнатися, яким же уявляли перший iPhone його дизайнери.

У 2007 році телефон від Apple чекали мало не всі. Це було логічно - випустивши надуспішний iPod, «яблучна» компанія просто не могла не задуматися про смартфон.

«Провісників», експертів і аналітиків одинадцять років тому хоч і було набагато менше, ніж сьогодні, але теж, як то кажуть, вистачало.

У результаті з'являлися ідеї і концепти, від яких сьогодні залишається тільки хапатися за голову.

Нижче ми зібрали кілька дизайнерських концептів iPhone, що з'явилися в мережі Інтернет в різні роки перед виходом того самого першого смартфона Apple. Вони наочно ілюструють просту тезу про те, що займатися «прогнозуванням» - справа вкрай невдячна.

На думку цих дизайнерів, iPhone повинен був стати або непоказною «розкладачкою», або трохи зміненим iPod - звичайно ж, з коліщатком.

Ну, це навіть не смішно - особливо з урахуванням того, що в 2007 році тролів в Інтернеті було помітно менше, ніж сьогодні.

Мінімалістичний концепт першого iPhone.

Напевно, його автору дуже подобався калькулятор в Mac OS X:

Любителі BlackBerry були впевнені, що смартфон Apple отримає повноцінну фізичну клавіатуру і стане в ряд із «ожиновими» флагманами.

Motorola RAZR була популярною і досить інноваційної «розкладачкою». Зрозуміло, знайшлися і дизайнери, які представляли собі iPhone схожим на пристрій від Motorola:

Що ж ... як щодо iPhone у вигляді міні-ноутбука?! ..

Як і сьогодні, дизайнери середини «нульових» мало думали про практичне застосування своїх смартфонів. Цікаво, як можна було би набирати текст на такій маленькій клавіатурі?

9 січня 2007 року на MacWorld Expo показав Стів Джобс те, що можна було би в певній мірі назвати iPhone.

Який висновок ми можемо зробити на основі побаченого? Якщо Apple береться за те, щоб показувати світові щось дійсно нове, то це сто відсотків річ, яка здивує нас і стане бестселлером.