Закінчилася пам'ять в iCloud? Це легко змінити!

2021-07-22


З появою хмарних сервісів, ми майже забули про зовнішні та внутрішні носії. Згадайте, коли ви в останнє користувалися usb накопичувачем? Існує величезна кількість різних сервісів, що дозволяють зберігати свої дані в хмарі і не переживати про те, що вони пропадуть. Все завжди під рукою. І якщо раніше 5 ГБ безкоштовної пам'яті звучало серйозно і чверть ваших файлів на смартфоні можна було вивантажити в хмару, то в сучасному смартфоні близько 5 ГБ буде займати відео на 10 хвилин. У статті розповімо, як швидко звільнити хмару і що робити, для того, щоб уникнути її швидкого наповнення.

iCloud - не просто хмарний сервіс

Кожному користувачеві при реєстрації особистого облікового запису Apple ID, купертінівці дарують безкоштовно 5 ГБ вільного сховища. Потрібно це не зовсім із особистою метою. Справа в тому, що сервіс дуже глибоко вшитий в систему і впроваджений швидше з метою безперебійної роботи між вашими iPhone, iPad і Macbook. За замовчуванням всі фото синхронізуються в хмару, документи, які ви встановлюєте теж знаходяться там. Навіть текст вашої переписки в Whatsapp знаходиться в iCloud.

У кожного другого власника яблучного смартфону зі стажем можна виявити надокучливе повідомлення “недостатньо пам’яті”. Опитавши невелику кількість людей, ми зробили такий висновок: більшість не знають, як з цим боротися. Інші відповіли, що вже намагалися почистити пам'ять свого пристрою, але повідомлення ніяк не хоче зникати. Розберемося, як працює система хмарного сховища і як нарешті раз і назавжди позбутися від надокучливого повідомлення.

Збій резервного копіювання iCloud

Як організувати робочий простір в iCloud?

Це необхідно зробити ще до того, як пам'ять закінчилася. В налаштуваннях вашого iPhone можна вручну виставити ті додатки, які мають доступ до iCloud. Якщо в пріоритеті стоять особисті листування і різні документи, слід вимкнути тумблер інших додатків, щоб якісно витрачати і без того невелику кількість пам'яті. З іншого боку, якщо ви часто працюєте з фотографією, важливо звернути увагу на завантаження Фото в хмару. Тим більше Apple дозволила переносити фотографії з iCloud в Google Фото. Усередині Сховища iCloud можна не тільки дозволити завантаження фотографій, але і оптимізувати. Якщо місце на iPhone закінчується, фото і відео з високою роздільною здатністю автоматично замінюються зменшеними версіями. Оригінали високої якості можна завантажити назад в будь-який час.

Де можна видалити файли в iCloud

Видалити файли з хмари можна в веб-версії хмари за адресою icloud.com. Звертаємо вашу увагу, що більшу частину даних зазвичай займають не тільки фотографії або документи, а й дані Пошти або резервні копії месенджерів. У разі виникнення труднощів, ви завжди можете звернутися в наш чат :)

Дуже рекомендуємо вам розмежовувати сервіси для спілкування в мережі на робочі і для особистого використання. Так, можна буде мати резервні копії всіх робочих діалогів, а особисті листування зберігати в ручному режимі в інші хмарні сервіси.

Як видалити файли з iCloud в два кліки?

Платні тарифи в iCloud

Напередодні останньої презентації в Купертіно, багато хто чекав розширення безкоштовної кількості пам'яті, але цього не сталося. Цей факт в черговий раз говорить про те, що сучасні великі корпорації в більшому ступені заробляють не на самих продуктах, а на сервісах на зразок iCloud, Apple TV + або Arcade. У лінійці платних тарифів досить демократичні ціни...принаймні поки.

Якщо ви часто тестуєте бета-версії різних операційних систем, можемо зазначити, що мінімальний тариф вам необхідний, як повітря. Вся справа в одній з найважливіших функцій хмарного сервісу Apple - створення резервних копій. Ті, хто встановлюють бета-версії в переддень осінньої конференції, при установці кожної нової прошивки ризикують втратити свої дані, тому резервна копія просто необхідна.

Окремим пунктом слід виділити сервіс iCloud Drive або додаток Файли. В останні оновлення системи, Apple все більше робить наголос на файлову систему. Великі зміни з'явилися в останні оновлення на iPad, проте більшість користувачів ще з часів iOS 11 повністю ігнорують його, просто за звичкою.

iCloud важливий інструмент для синхронізації між пристроями Apple.

Користувачу техніки Apple вкрай неприємно бачити надокучливі повідомлення системи, якими б вони не були. Особливо, якщо це стосується настільного комп'ютера. Один раз позбувшись повідомлення «Збій резервного копіювання» ви не лише збережете більшу кількість нервових клітин, а й станете більш продуктивними, грамотно організувавши робочий процес.