З Android на iOS: лайфхаки та поради безболісного переходу

2021-03-26

Перепалки на тему «хто кращий: Android чи iOS?» точаться вже не перший день. Ще б пак, це ж основні конкуренти. Звичайно, недоліки є у обох системах, рівно так, як і переваги, які приваблюють більше або менше.

Саме тому ми підготували методичні поради для тих, хто все ж таки вирішив перейти з Android на iOS.

В Apple, до речі, на цю тему є шикарна сторінка, яка розповідає про те, чому ви повинні перейти з Android на iPhone.

А Apple Room, у свою чергу, пропонує вам прочитати цю статтю для полегшення цього переходу. Також ви можете звернутися у наш фізичний магазин або зателефонувати – кваліфіковані спеціалісти підберуть вам оптимальний варіант першого у вашому житті, але такого стильного та крутого iPhone!

Отож, як же безболісно здійснити перехід?

Перемістити дані

Хвала розробникам, сьогодні є можливість перенести повністю всю інформацію зі старенького Android на новенький iOS за допомогою спеціальної програми. На телефоні Android завантажте додаток « Move to iOS » із Google Play. Переконайтесь, що є під’єднання до мережі Wi-fi і можна запускати роботу.

Під час установки ви побачите список параметрів відновлення. Обирайте перемістити з Android.

Дані, які можна передавати, включають контакти, повідомлення, фотографії та відео, закладки, облікові записи електронної пошти, календарі та деякі безкоштовні сумісні програми.

Початок роботи

Перше, що кидається в очі – зовнішній вигляд і функціонал.

В iOS відсутні кнопки «назад» або «багатозадачність», які залишаються на екрані, як в Android. Ви отримуєте доступ до цих функцій за допомогою жестів або натискання жорстких кнопок (залежно від того, яка у Вас модель iPhone).

Якщо ви щасливий власник iPhone Х і вище і, відповідно, фізичної кнопки «Home» немає проведіть пальцем вгору від нижньої частини екрана, щоб перейти на головний екран.

Щоб відкрити меню перемикача програм, проведіть пальцем вгору і утримуйте. Щоб повернутися назад, можна провести пальцем зліва направо від краю екрана. Ви можете швидко перемикатися між додатками, провівши пальцем вліво та вправо на віртуальній панелі домашніх кнопок у нижній частині екрана.

Якщо Ваш iPhone має фізичну кнопку з Touch ID (наприклад, iPhone 8 або новий SE), натисніть її, щоб перейти на головний екран. Двічі натисніть кнопку «Головна», аби переглянути перемикач програм і перейти між додатками. Проведення з лівого краю екрана поверне вас на один крок у більшості меню та додатків.

Налаштуйте свій iPhone

«Центр управління» – це швидкий доступ до усіх найнеобхідніших функцій: режиму «політ», засобів управління носіями, пристроями Bluetooth та ярликами системи. На iPhone без фізичної домашньої кнопки проведіть пальцем вниз від правого верхнього кута (починаючи від годинника). На інших моделях iPhone проведіть пальцем угору від нижньої частини екрана.

Налаштувати «Центр управління» можна так, щоб відображалися найбільш корисні для вас функції. Два торкання і ви активуєте зручний доступ до таких функцій, як ліхтарик, калькулятор, камера чи будь-яка інша, що опиниться у швидкому доступі. Ви також можете скористатися цим меню, щоб налаштувати яскравість та гучність екрана, або включити портретне блокування, щоб запобігти обертанню екрана.

Якщо все ж таки виникнуть труднощі – команда Apple Room із радістю та задоволенням допоможе вам увійти в екосистему Appleза лічені хвилини!

А так можна було?

iPhone – розумний гаджет. І це не просто гучні слова. Він навіть також пропонує можливість керувати процесами за допомогою голосових команд та Siri. Щоб отримати доступ до Siri, натисніть та утримуйте бічну кнопку (живлення) на новіших iPhone з Face ID. Натисніть і потримайте фізичну кнопку “Home” (Touch ID).

Іноді можна використовувати голосового помічника, як співрозмовника, адже Siri вміє навіть жартувати!

Знімки екрана. Ось це, як свідчить практика, питання MUST SOLVE.

На iPhone без фізичної кнопки “Головна” просто натисніть одночасно бічну кнопку живлення (Power) та гучності.

Якщо Ваш iPhone має фізичну кнопку “Головна”, натисніть її та кнопку живлення одночасно. Знімки екрану після цього ви знайдете у додатку “Фото”.

Приємності продовжуються, адже тепер можна сміливо забути про карту microSD зі свого старого пристрою Android. На будь-якому iPhone немає такого сховища, адже воно вбудоване в телефон. Та навіть, якщо стандартний об’єм пам’яті вас не влаштує, його завжди можна збільшити за допомогою сервісу iCloud.

Окрім того, цей сервіс допоможе відновити усі дані, якщо ви коли-небудь втратите або зламаєте iPhone.

Ще одна річ, про яку ви повинні обов’язково знати - Apple Pay . Це дозволяє здійснювати безконтактні платежі через iPhone (і Apple Watch). Налаштування>Гаманець та Apple Pay. Як тільки ви додасте усі дані – вуаля! Швидкі розрахунки та оплата в інтернеті займатиме у вас від сили секунду часу!

За звичкою...

Безперечно, в системі Android також є круті сервіси. Ними ви зможете також користуватися на iOS! Як? Дуже елементарно, Ватсон!

Просто встановіть з App Store додатки та заповність свої дані для входу в обікові записи!

Серед них: Gmail, Google Drive, Google Chrome для iPhone.

Однак це лише основні служби Google – не забудьте, що є YouTube, Google Maps, Hangouts, Google Home або Календар Google.

Навіть якщо ви користуєтесь додатком Gmail, також можете зв’язати свій обліковий запис Google у розділі Налаштування> Паролі та облікові записи. Це дозволить синхронізувати додаткові дані, наприклад, контакти Google, Календар Google та нотатки.

І на останок…

Якщо для вас досі основний стримуючий фактор – страх під назвою «це складно», то у нас є гарна відповідь! Ви здивуєтесь від того, наскільки екосистема Apple спростить ваше життя! Чому? Усе настільки синхронізовано, без підвисань та помилок, що скоро ваш новенький айфончик стане для вас найкращим другом та помічником! Apple Room – мережа магазинів техніки Apple, яка точно знає, що боятись не варто, адже ви відкриєте перед собою світ необмежених можливостей! Тож…коли ми обираємо модель? :)