Як змінився додаток «Фото» в iOS 13

2019-07-02

Не так давно Apple показала нам iOS 13. Оновлення можна назвати еволюційним - компанія повільно, але впевнено удосконалює свою мобільну операційну систему. Серед списку глобальних змін можна виділити: новий темний режим інтерфейсу, менеджер завантажень, підтримка зовнішніх носіїв даних. Також певні поліпшення були помічені в програму «Фотографії». Зупинимося на цьому докладніше.

Протягом останніх декількох років Apple активно впроваджувала технології машинного навчання в «Фото». В iOS 13 компанія продовжила вдосконалювати штучний інтелект і нейронні мережі:

Покращився розпізнавання об'єктів і тварин на фотографіях і знімках. Багато елементів ідентифікуються в момент зйомки - додаткова індексація більше не потрібно.
Apple змінила алгоритм відображення знімків в медіатеці. Операційна система аналізує бібліотеку зображень і автоматично створює підбірки з кращих відбитих моментів.

Візуальні зміни
Основна вкладка «Фото» була серйозно перероблена. З'явилася сортування по днях, місяцях і роках. Оновився і спосіб відображень фотографій: для цього тепер використовуються плитки різних розмірів. Кращі знімки розташовуються в центрі.Розділ «Фото» призначений для кращих зроблених моментів. Тому в цьому режимі тепер не відображаються скріншоти, фотографії документів і чеків, а також дублікати. Все максимально структуроване і зрозуміле. У вкладці «Дні» відображаються фотографії, згруповані по днях, а у вкладці «Місяці» - знімки впорядковані по подіях. У вкладці «Року» розміщені добірки найкращих моментів за кожен місяць. У всіх розділах тепер виділяються події: дні народження, назва місцевості, імена людей, геопозіція та інше.