Як змінилася швидкість роботи iPhone 5s на iOS 12.1.1

2018-12-16

Оновлення до iOS 12, як вже було доведено не раз, дійсно покращує швидкість роботи і продуктивність старих пристроїв. Але наскільки саме нова операційна система стала швидшою в повсякденних завданнях? Перевірити це на практиці вирішив журналіст CNET, Патрік Холланд. Він провів необхідні виміри, а потім відновив свій iPhone 5s з iOS 11 до актуальної версії iOS 12.1.1.

У Мережі досить багато порівнянь швидкості роботи iOS 12 і iOS 11, в тому числі і на старих смартфонах. Але більшість з них вже втратило свою актуальність, адже з моменту релізу пройшло вже 3 місяці. За цей час мобільна операційна система від Apple обзавелася великою кількістю «латок» та інших поліпшень.

Для отримання максимально чесних результатів, журналіст заміряв точний час запуску певних програм на iOS 11.4.1 і iOS 12.1.1. Підсумки порівняння виявилися наступними:

-Запуск програми «Instagram» - на 0,5 секунд швидше;
-Запуск програми «Пошта» - на 0,25 секунд швидше;
-Запуск браузера «Safari» і завантаження веб-сторінки CNET - на 3,5 секунди швидше;
-Запуск програми "Карти" - ідентичний результат;
-Запуск камери з екрану блокування - на 0,5 секунд швидше;
-Відкриття клавіатури (в додатку «Повідомлення») - на 1 секунду швидше;
-Відкриття контекстного меню «Надіслати» в Safari - на 1 секунду швидше;
-Обробка запиту Siri - на 0,5 секунд швидше.

Таким чином, приріст спостерігається не тільки в роботі графічного інтерфейсу iOS, але також і в швидкості запуску вбудованих та сторонніх додатків. Висновки пропонуємо зробити самим.

За твердженнями оглядача, раніше будь-яке велике оновлення операційної системи iOS було свого роду «рулеткою». Особливо якщо робити це на свідомо старих і слабких пристроях. Не було ніяких гарантій, що апдейт привнесе будь-які поліпшення. Скоріше навпаки. Але iOS 12 виявилася приємним винятком з цього правила і абсолютно точно рекомендується всім для установки.