Як відрізнити оригінальні EarPods від копії або підробки?

2020-08-10

1. Якість і міцність кабелю

У фейкових EarPods дуже тонкий кабель. У багатьох підробок він зовсім гладкий, глянцевий. Оригінал завжди роблять з приблизно такого ж матеріалу, як кабелі Lightning: матові, шорсткі на дотик. Кабель не повинен легко надломлюватися! Інакше перед вами точно копія. 


2. Тактильні відчуття від кнопок пульта управління

Відрізняється і саме натискання на центральну кнопку. У оригіналу воно більш м'яке зі злегка приглушеним клацанням. Тоді як підробка клацає гучно, ще й потребує сильнішого натиску. Обов'язково перевіряйте всі кнопки. Іноді буває так, що в фейках вони взагалі не працюють.


3. Стики, щілини і зазори

У підробках EarPods часто помітні зазори і щілини - в стиках між кабелем і конектором, або кабелем і самим навушником. Саме за грубими і кривими стиками зазвичай найлегше розпізнати фейк. А ще у клона може відрізнятися довжина проводу правого і лівого навушника. У оригіналу все чітко.

Якщо ви хочете взяти собі навушники, ні в якому разі не беріть фейкові EarPods. А ті, що купуєте в неофіційних магазинах, завжди перевіряйте. Копії недовговічні, працюють погано, звук хрипить, а користуватися ними банально некомфортно. Оригіналу вам вистачить на довгий час, ще й музика звучатиме нормально.

Важливо, що всі поради вище однаково актуальні і для EarPods з роз'ємом 3,5 мм, і для версії навушників з портом Lightning. Що ті, що інші однаково активно підробляють.