Як спростити процес підключення AirPods до Mac

2019-01-08

Ні для кого не секрет, що AirPods прекрасно працюють в парі з iPhone. Варто тільки дістати навушники з фірмового футляра, як вони автоматично підключаються до смартфону. Вельми зручно, чи не так? Але коли справа доходить до підключчення з комп'ютерами Mac, ситуація дещо інша. Досить часто навушники можуть підключатися з помітною затримкою, або можуть бути проблеми з відтворенням. На щастя, всі ці проблеми можна вирішити за допомогою простої утиліти.

Якщо ви коли-небудь користувалися AirPods з комп'ютерами Mac, то знаєте, що механізм утворення пари залишає бажати кращого. Найчастіше для вибору джерела звуку доводиться кожен раз заходити в «Системні налаштування» -> «Звук» і у вкладці «Вихід» вручну вибирати AirPods. Втім, цей процес можна автоматизувати, і в цьому нам допоможе утиліта під назвою ToothFairy.

Встановивши цю програму на свій Mac, здійснювати керування бездротовими навушниками стане значно простіше. Причому додаток прекрасно працює не тільки з AirPods, але і з будь-якими іншими Bluetooth-навушниками. Що особливо цікаво, якість звучання теж зміниться в кращу сторону - розробник гарантує, що за замовчуванням буде використовуватися більш якісний AAC-кодек, замість звичного SCO.

Після підключення пристрою, ми зможемо спостерігати в меню-барі характерну іконку. При необхідності можна переглянути інформацію про підключені навушники і поточний рівень заряду акумулятора. Утиліта також дозволяє налаштувати комбінацію клавіш для швидкого перемикання джерел.