Як Siri в HomePod змінилася за останній рік

2018-12-21

Всього за рік Apple вдалося підвищити точність розпізнавання запитів і відповідей, які дає Siri в HomePod, майже вполовину, переконався аналітик Джин Мюнстер. Він провів власний експеримент, в ході якого поставив конкуруючим голосовим асистентам - Google Assistant, Cortana, Alexa і Siri - по 800 питань і зіставив кількість вірних розпізнавання і правильних відповідей. Результат показав, що Apple не сиділа весь цей час склавши руки, а дійсно займалася вдосконаленням свого гаджета.

В цілому Siri вдалося правильно відповісти на 74,6% питань, що є серйозним проривом, якщо порівнювати з результатами експерименту, проведеного рік тому. Тоді голосовий асистент Apple видав всього 52,3% правильних відповідей. За словами Мюнстера, це пов'язано з великою кількістю оновлень, які принесли підтримку нових функцій на зразок здатності встановлювати кілька таймерів одночасно, шукати пісні по тексту, здійснювати і приймати телефонні дзвінки і багато іншого.

Команди - козир Siri
У виконанні команд, як з'ясувалося, Siri в HomePod і зовсім немає рівних. Голосовий помічник Apple чудово справляється з обміном повідомленнями, управлінням та пошуком музики і взаємодією з іншими додатками і сервісами. На думку Мюнстера, це пов'язано з глибокою взаємною інтеграцією Siri і інших програмних продуктів Apple, що забезпечується SiriKit.

Цікаво, що здібності Google Assistant залишилися приблизно на тому ж рівні, що і рік тому, зазнавши дуже незначних змін. За цей час пошуковому гігантові вдалося підвищити точність відповідей фірмового асистента всього на 6% - з 81 до 87%. Мабуть, позначився і без того високий рівень інтелектуальних здібностей голосового помічника, навіть найменші вдосконалення якого вимагають від розробників неймовірних зусиль.