Як поживає iPhone "SE 2"?

2019-11-16

16-дюймовий MacBook Pro, ще за пару тижнів до того вважався міфом і фантомом, несподівано вийшов у світ. Світ це, звичайно ж, не вразило. Людство не лишилось сну. Але, нехай і в набагато менших масштабах, щось на зразок цього було. Щоб оцінити цю подію і його наслідки потрібен час, однак один із наслідків вже очевидно. Через разючий збіг обставин, до пророкувань тайванського IT-оракула стали ставитися набагато серйозніше.

Легенда про iPhone SE 2 древні легенди про нібито прийдешній MacBook Pro з клавіатурою, якої не потрібно буде боятися. Між цими легендами багато спільного, розповідаючи про одну з них зазвичай згадували і про іншу. І жодна з них не могла встояти перед фактами, не залишає від кришталевих замків побудованих дилетантами навіть руїн. Apple, який ми її собі уявляємо, не могла випустити цей MacBook Pro, як мінімум в 2019 році. Apple зразка 2016 роки не могла народити iPhone SE. До речі, і справді не могла, він був талановитою імпровізацією - через проблеми з продажами iPhone 6s / 6s Plus на складах Apple накопичилися неліквідні поклади чіпів Apple A9. На їх списання довелося б витратити чималі гроші, на додаток до того що вже витратили на їх виробництво, транспортування і зберігання. iPhone SE був оригінальним виходом з неоригінальною ситуації, тільки і всего.Операція "спадкоємець"
Про те що спадкоємець iPhone SE буде оголошений в кінці березня 2020 року говорить не тільки відомий IT-оракул Мінг Чи-Куо. Про це повідомляють Nikkei, тайванська Economic Daily News, Bloomberg, при цьому вони розповідають про абсолютно різних пристроях. Але жодне з цих засобів масової інформації (Nikkei - це величезна медійна корпорація, що включає в себе десятки різних ЗМІ) не змогло передбачити MacBook Pro 16, і про їх версіях майбутнього ми поговоримо як-небудь іншим разом. Якщо котрась із цих версій виявиться ближче до реальності ніж логічні побудови Мінг Чи-Куо засновані на інформації з різних джерел. Сьогодні ми обмежимося його версією.
Те що ми будемо називати "SE 2", майже напевно, буде називатися якось інакше. Apple зазвичай відноситься до назв своїх виробів дуже серйозно, і  може виявитися що остаточне рішення про це ще не прийнято. З прийняттям цього рішення доведеться поспішити. Продажі пристрою почнуться в кінці березня 2020 року. А подія в березні, мабуть, буде присвячено SE 2, новим iPad Pro (про нього теж є дещо дуже цікаве) і чогось ще. SE 2 буде випускатися у варіантах з 64 і 128 Гігабайтами флеш-пам'яті. 
Це буде щось схоже на iPhone 8, з Touch ID і LCD-дисплеєм з діагоналлю в 4,7 дюйма (10,2 см).  Антена в SE 2 буде унікальною, з LCP (рідкокристалічного полімеру). До LCP відносяться, наприклад, кевлар і вектрана. Це легкий, міцний, інертний і вогнетривкий матеріал з унікальними електрохімічними властивостями. LCP-антена розроблена і виробляється для SE 2 компаніями Career Technologies і Murata Manufacturing. Так що без інновацій не обійдеться.
Зовні SE 2 буде схожий на iPhone 8. Усередині корпусу розмістяться Apple A13, 3 ГБ оперативної пам'яті, Apple U1 та інша сучасна начинка.  А випускатися SE 2 буде в трьох кольорах - Silver (срібний), Space Gray (космічна сірість, або гарматна бронза - вибирайте до смаку) і Red (червоний). Як завжди, якийсь відсоток від продажів червоних виробів піде на боротьбу проти СНІДу в Африці. 

Як розшифровується SE

Офіційно, SE розшифровується як "Special Edition". Коли Філа Шиллера попросили розшифрувати цю абревіатуру, він відповів не замислюючись, і йому повірили. Насправді, творці пристрою вкладали в ці букви інший сенс: "Steve Edition". Вони не відмовлялися від участі в створенні "великих" iPhone'ов, розуміючи їх необхідність, але в душі зберігали вірність "магічної формули" виведеної Стівом. Невідомо як би все склалося якби не ці фанатики - але "найпотужніший 4-дюймовий смартфон в світі" був маленьким дивом, і обсяги його продажів перевершили найсміливіші очікування. Точних даних немає, але за оцінками серйозних експертів в 2016 році їх було продано від 30 до 40 мільйонів штук. Тім Кук не вірив в скільки-небудь серйозний успіх цієї ідеї і був проти - його переконали, не без зусиль. Ці 30-40 мільйонів (а він знав точні цифри) його здивували.