WSJ: У вересні Apple запустить онлайн ТВ-сервіс з 25 каналами

2018-04-30

Apple планує запустити телевізійний онлайн-сервіс у вересні цього року. Про це повідомляє видання The Wall Street Journal з посиланням на інформовані джерела. За даними газети, каліфорнійський гігант запропонує користувачам близько 25 каналів від таких виробників, як ABC, CBS і Fox

Згідно з відомостями джерела, Apple вже веде відповідні переговори з Walt Disney, CBS і 21st Century Fox. Аналогічних обговорень з NBCUniversal поки немає через розбіжності Apple c головною компанією NBCUniversal - Comcast Corp. Торік Apple і Comcast вели переговори про спільну роботу над платформою потокового ТБ.

Газета цитує одного з джерел, згідно з яким виробнику iPhone може бути досить важко запустити онлайн ТВ-сервіс без каналів NBCUniversal.

Новий сервіс буде доступний на смартфонах iPhone, планшетах iPad, а також телевізійної приставці Apple TV. За оцінкою деяких експертів, вартість передплати складе близько $ 30-40 на місяць.

Apple вела переговори з приводу запуску власного ТБ-сервісу з кабельними провайдерами та телевізійними мережами більше двох років. В одному з таких обговорень, як стверджується, каліфорнійський гігант запропонував компаніям реалізувати спеціальну преміум-послугу, яка дозволить користувачам пропускати рекламу. Втрати медіакорпорацій буде компенсувати сама Apple. За кожен такий пропуск виробник iPhone буде виплачувати «телевізійникам» певну суму.

Як зазначають джерела, Apple оголосить про новий проект у червні в рамках конференції WWDC 2015 і запустить його у вересні.