20 кращих цитат Стіва Джобса про себе і про життя

2018-04-30

20 кращих цитат Стіва Джобса про себе і про життя

Культові, надихаючі і найкращі висловлювання одного з найвідоміших бунтарів, яка змінила світ.

Стів Джобс - бунтар, неголений буддист в старих поношених джинсах і легендарний співзасновник Apple. Людина, яка завжди йшов проти течії. Багато його боготворили за ідеї та інновації, багато ненавиділи і критикували за зарозумілість, авторитарність і вражаючу здатність видавати чужі ідеї за свої.

Cluber запропонував згадати культові і просто відомі висловлювання Стіва Джобса, на яких будуть вчитися і рости не одне покоління амбітних молодих людей, також пристрасно бажаючих змінити цей світ:

Про рух вперед і помилках

Я думаю, якщо ви зробили щось, і воно вийшло досить непогано - ви повинні піти і зробити щось ще, не зупиняючись на місці занадто надовго. Просто вирішите, що далі.
Немає такого поняття, як успішна людина, яка жодного разу не оступився і не допустив помилки. Є тільки успішні люди, які допустили помилки, але потім змінили свої плани, грунтуючись на цих самих помилках. Я якраз один з таких хлопців.
Не допустити помилок, значить прожити неповноцінну життя ...
Про себе

Я - один з небагатьох людей, який знає, що таке втратити чверть мільярда доларів за рік. Це дуже добре формує особистість.
Був час, коли я спав на підлозі в кімнатах у друзів і здавав пляшки, щоб купити вегетаріанський бургер. Зараз, після отримання акцій і власності на декілька мільярдів доларів, моя побутове життя дещо змінилася, але, клянусь, не я сам.
Про роботу

Є тільки один спосіб виконати велику роботу - полюбити її. Якщо ви до цього не прийшли, почекайте. Не беріться за справу. Нехай спочатку серце підкаже його вам.
Хороші художники створюють, великі художники крадуть, а справжні художники - виконують замовлення вчасно.
Якщо ти тримаєшся так, немов тобі все по плечу, це спрацює. Зроби вигляд, ніби контролюєш ситуацію, і люди в це повірять.
Щоб досягти простоти, необхідно прорити тунель в надрах якої складності. Щоб бути по-справжньому простим, потрібно дістатися до самої глибини.
Якщо хочеш йти новим шляхом, ти повинен прокласти його сам.
Про життя

Ми знаходимося тут, щоб внести свій вклад в цей світ. Інакше навіщо ми тут?
Тільки наявність мети приносить життя сенс і задоволення. Це сприяє не тільки поліпшенню здоров'я і довголіття, але також дає вам крапельку оптимізму в тяжкий час.
Не дозволяйте шуму чужих думок перебити ваш внутрішній голос. І найважливіше: майте хоробрість слідувати своєму серцю і інтуїції. Вони якимось чином вже знають те, ким ви хочете стати насправді.
Пам'ять про те, що я скоро помру - найважливіший інструмент, який допомагає мені приймати складні рішення в моєму житті. Тому що все інше - чужа думка, вся ця гордість, вся ця боязнь збентеження або провалу - усі ці речі падають перед обличчям смерті, залишаючи лише те, що дійсно важливо. Пам'ять про смерть - кращий спосіб уникнути думок про те, що вам є що втрачати. Ви вже голий. У вас більше немає причин не йти на заклик свого серця.
Бути найбагатшою людиною на кладовищі для мене неважливо. Лягаючи спати, говорити собі про те, що зробив щось прекрасне - ось що справді важливо.
Ми їмо їжу, яку вирощують інші люди. Ми носимо одяг, який зшили інші люди. Ми говоримо на мовах, які були придумані іншими людьми. Думаю, прийшов час і нам стати корисними людству.
Ваш час обмежений, не витрачайте його, живучи іншим життям. Не попадайтеся на гачок віровчення, яке існує на мисленні інших людей. Не дозволяйте поглядам інших заглушати свій власний внутрішній голос. І дуже важливо мати мужність слідувати своєму серцю і інтуїції. Вони так чи інакше вже знають, що ви дійсно хочете зробити. Все інше - другорядне.
Не варто засмучуватися і покидати життя. А ось якщо життя покинула тебе, варто почати турбуватися.
Смерть - це найкращий винахід життя. Вона - причина змін. Вона очищає старе, щоб відкрити дорогу новому.
Телевізор отупляє і вбиває багато часу. Вимкніть його, і ви збережете кілька кліток вашого мозку. Однак будьте обережні - отупіти можна і за комп'ютером Apple.
Залишайтеся голодними. Залишайтеся безрозсудними.