Порівняння: iOS 12.2 проти iOS 12.3. Хто швидше?

2019-05-19

На цьому тижні Apple випустила фінальну версію iOS 12.3, що цілком може означати, що основна робота над поліпшенням і оптимізацією операційної системи, підходить до свого логічного завершення. За вже сформованою традицією, блогер iAppleBytes провів порівняння швидкості роботи ОС. На цей раз «героями» порівняння стали iOS 12.2 і iOS 12.3.

У порівнянні взяли участь такі смартфони як iPhone 5s, iPhone 6, iPhone 6s, iPhone 7, а також iPhone 8. На кожному з пристроїв була встановлена одна і та ж резервна копія, щоб домогтися максимальної чистоти експерименту. Після цього смартфони були повністю заряджені і перезавантажувались. Давайте подивимося, що з цього вийшло.

iPhone 5s

 iPhone 6

iPhone 6s

iPhone 7

iPhone 8

Результати виявилися наступними: абсолютно всі протестовані пристрої показали себе виключно добре. Автор експерименту стверджує, що Apple провела масштабну роботу над помилками і зробила iOS 12.3 дійсно швидкої і продуктивною системою. Особливо це помітно на таких старих пристроях як iPhone 5s і iPhone 6. У порівнянні з попередньою збіркою системи, збільшилася і загальна плавність роботи - анімація запуску додатків і перемикання між робочими столами відпрацьовуються з більш високою частотою кадрів.

Крім цього, автор порівняв iOS 12.2 і iOS 12.3 в синтетичних тестах. Ситуація тут виявилася неоднозначна - різниця в бенчмарках була мінімальною, і це цілком можна списати на статистичну похибку. Так чи інакше, оновлення рекомендується для установки власникам всіх сумісних пристроїв.