iPhone 12 VS iPhone 13: який обрати?

2022-05-16


Різниця між 12 і 13 айфоном

В цій статті ми вирішили порівняти та проаналізувати останні телефони Apple, щоб завершити наступне речення: iPhone [номер версії тут] — це модель, яка вважається найпопулярнішою для більшості людей, пропонована у популярному розмірі з новітніми функціями.

iPhone 13 пропонує чудовий набір функцій, швидший чип та оновлені функції, але iPhone 12 все ще дуже хороший телефон і коштує менше, особливо якщо вам не потрібні новітні функції. Давайте подивимося на основні компоненти iPhone 12 і iPhone 13 і їх порівняння.

iPhone 12 vs iPhone 13: характеристики

iPhone 12 iPhone 13
Дисплей 6.1-дюймовий Super Retina XDR OLED 2532×1170, 460 ppi 6.1-дюймовий Super Retina XDR OLED 2532×1170, 460 ppi
Кольори Black, Blue, Green, Product(RED), Purple, White Blue, Green, Midnight, Pink, Product(RED), Starlight
Процесор A14 Bionic A15 Bionic
Пам’ять 64GB/128GB/256GB 128GB/256GB/512GB
Задня камера Подвійна 12 МП;  Ширококутний об’єктив ƒ/1,6; Надширокий - ƒ/2,4; Оптична стабілізація зображення; Smart HDR 3 для фотографій Подвійна 12 МП;  Ширококутний об’єктив ƒ/1,6; Надширокий - діафрагма ƒ/2,4; Оптична стабілізація зображення зі зсувом датчика; Smart HDR 4 для фотографій; Кінематографічний режим; Фотографічні стилі
Передня камера 12 МП TrueDepth; діафрагма f/2,2; Smart HDR 3 для фотографій 12 МП TrueDepth; діафрагма f/2,2; Кінематографічний режим для відео; Smart HDR 4 для фотографій
Запис відео Запис відео 4K зі швидкістю 24 кадри в секунду, 30 кадрів в секунду або 60 кадрів в секунду; HDR Dolby Vision до 30 кадрів в секунду Запис відео 4K зі швидкістю 24 кадри в секунду, 30 кадрів в секунду або 60 кадрів в секунду; HDR Dolby Vision до 60 кадрів в секунду; Кінематографічний режим
Аутентифікація Face ID Face ID
Зв’язок Wi-Fi 6; 5G; LTE; Bluetooth 5.0; Lightning Wi-Fi 6; 5G; LTE; Bluetooth 5.0; Lightning
Бездротова зарядка MagSafe, Qi MagSafe, Qi
Водонепроникність IP68 IP68
Час автономної роботи 17 годин відтворення відео 19 годин відтворення відео

iPhone 12 vs iPhone 13: дизайн і кольори

Ось основні основні відмінності: На iPhone 12 дві лінзи на задній камері розташовані вертикально. На iPhone 13 вони діагональні. iPhone 13 важить трохи важче. Колірні пропозиції різноманітні. Навіть два кольори, які мають однакову назву на обох моделях — синій і Product(RED) — мають різні відтінки. Ви також помітите, що кнопки на iPhone 13 зміщені трохи нижче, ніж на iPhone 12. До цього може знадобитися трохи звикнути, але, що ще важливіше, це означає, що чохол для iPhone 12 не підходить належним чином на iPhone 13.

Відмінності в дизайні так чи інакше не вплинуть на рішення. Розміщення об’єктива не є проблемою, додаткової ваги на iPhone 13 недостатньо, щоб вплинути на рішення. Це може зводитися до того, який колір ви віддаєте перевагу, і палітри кольорів для кожного телефону відрізняються, але якщо ви одягнете чохол на iPhone, ви можете не думати про колір телефону. Одним із важливих моментів - це дисплей та його характеристики.

iPhone 12 vs iPhone 13: дисплей

‌І iPhone 12, і iPhone 13 мають 6,1-дюймовий дисплей Super Retina XDR з роздільною здатністю 2532×1170 пікселів і 460 ppi, контрастністю 2 000 000:1, підтримкою True Tone і кольорів P3. Однією з відмінностей є те, що iPhone 13 яскравіше на 28 відсотків із типовою максимальною яскравістю 800 ніт, тоді як iPhone 12 розрахований на 625 ніт. Обидва телефони мають максимальну яскравість HDR 1200 ніт.

Найбільшою візуальною зміною є те, що iPhone 13 має меншу виїмку, що дозволяє відображати більше контену на екрані вгорі. Камери теж мають значення. Що відмінного тут?

iPhone 12 vs iPhone 13: камери

‌Ось тут iPhone 13 має кілька відмінностей, які можуть вплинути на рішення. Користувачів, які дуже серйозно ставляться до своїх фотографій і відео, можуть переконати нові функції камери.

Причина, чому об’єктиви задньої камери iPhone 13 тепер мають діагональ, полягає в тому, що Apple вмістила туди систему оптичної стабілізації зображення зі зсувом датчика. Вона покращує стандартну оптичну стабілізацію зображення, яка є в iPhone 12. Основні характеристики задньої камери на двох телефонах однакові — 12 МП Wide (диафрагма ƒ/1,6) і Ultra Wide (диафрагма ƒ/2,4), але основна камера має більший сенсор для кращої роботи в умовах слабкого освітлення. Фронтальна камера має ті ж характеристики (12 МП, діафрагма ƒ/2,2), але селфі-камера iPhone 13 підтримує нові функції iPhone 13.

iPhone 13 тепер має те, що Apple називає фотографічними стилями, які можуть змінювати кольори, не впливаючи на відтінки шкіри. Ви можете застосувати стиль під назвою Rich Contrast, і тіні на фотографії темніють, а кольори стають глибшими. Стиль «Яскравий» робить фотографії яскравішими, в той час як «Теплий» – додає золотистих тонів, а «Холодний» – підкреслює сині кольори.

Ключовою новою функцією відео є кінематографічний режим, який створює малу глибину різкості — людина залишається у фокусі, а фон розмитий. Ви можете перемістити фокус з однієї людини на іншу, і ви навіть можете редагувати ефект на iPhone, щоб налаштувати розмиття або змінити фокус. Кінематографічний режим працює з роздільною здатністю 1080p при 30 кадрах в секунду.

Отже, для користувачів, які вважають камери головним пріоритетом, iPhone 13 — це ТОП вибір. Камери кращі, а нові функції чудово підходять для творців контенту, які хочуть робити якісні та кращі фотографії та відео. Однак, якщо ваш варіант використання менше стосується фото і відео, ви знайдете чудову камеру в iPhone 12.

iPhone 12 vs iPhone 13: час роботи від батареї

У специфікаціях Apple зазначено, що iPhone 13 пропонує 19 годин відтворення відео (на 2 години більше, ніж у iPhone 12), 15 годин потокового відео (на 4 години більше) і 75 годин відтворення аудіо (на 10 годин більше).

Обидва iPhone сумісні з MagSafe і бездротовою зарядкою Qi. Якщо ви використовуєте зарядний пристрій потужністю 20 Вт або вище, обидва телефони можуть зарядитися до 50 відсотків за 30 хвилин.

Отже, час автономної роботи хороший і в iPhone 12, і будь-який телефон цілком здатний провести день і більше. Якщо ви часто використовуєте телефон як інструмент для роботи або своїх особистих проектів, більша батарея в iPhone 13 очевидна перевага.

iPhone 12 vs iPhone 13: процесор

A15 Bionic в новому Айфон 13, як і A14 Bionic в Айфон 12, який він замінює, має 6 ядер ЦП (2 ядра продуктивності та 4 ядра ефективності), 4-ядерний графічний процесор і 16-ядерний Neural Engine. Це на одне ядро графічного процесора менше, ніж у iPhone 13 Pro, але не повинно мати великої різниці в звичному користуванні, окрім високоякісних ігор та програм.

Отже, для користувачів, які вважають камери головним пріоритетом, iPhone 13 — це ТОП вибір. Камери кращі, а нові функції чудово підходять для творців контенту, які хочуть робити якісні та кращі фотографії та відео. Однак, якщо ваш варіант використання менше стосується фото і відео, ви знайдете чудову камеру в iPhone 12.

A15 Bionic в iPhone 13 пропонує хороший приріст у порівнянні зі своїм попередником, але ви можете не помітити різниці, якщо у вас вже є iPhone 12.

Щоб обробляти повсякденне використання — доступ до соціальних мереж, використання камери, перегляд веб-сторінок, обмін миттєвими повідомленнями, відеодзвінки, iPhone 12 досить швидкий для виконання цих завдань, а також для більш важких завдань, таких як обробка відредагованого відео та ігор. З іншого боку, якщо iPhone є ключовою частиною вашої роботи — наприклад, професійне створення відео, аудіо та зображень, — вам ніколи не буде достатньо швидкості, і iPhone 13 допоможе задовольнити ваші потреби.

Якщо ви все-таки вирішили змінити свою стару дванадцятку на iPhone 13, то в Appleroom ви можете змінити телефон за програмою Trade-in.

Appleroom - твій надійний Apple партнер!