iPhone 12 або iPhone 12 Pro: який смартфон Apple краще купити сьогодні?

2021-07-09

До виходу наступного покоління iPhone всього декілька місяців, але якщо ви збираєтеся купувати смартфон, аби ним користуватися, зараз саме час купувати iPhone 12. Pro чи не-Pro - неважливо. Нові моделі – це, так би мовити, кіт в мішку. На презентації про них розкажуть багато цікавого, але як вони поведуть себе в реальному житті не знають навіть в Apple.

iPhone 12 вийшли вже порівняно давно, і, як відомо, проблем із ними фактично нема. До речі, факт рекордних продажів теж багато про що говорить.

iPhone 12 – абсолютний бестселлер серед смартфонів у світі.

Не один і той же: який підходить саме вам? iPhone 12 VS 12 Pro

Між iPhone 12 і 12 Pro багато спільного.

Із 2018, коли в лінійці iPhone вперше з'явилася версія «Pro» і не-Pro моделі, ззовні вони фактично не відрізнялись.

iPhone 12 і iPhone 12 Pro - спільне

Корпус

Плоскі грані, пофарбовані в колір смартфону.

Розміри корпусу - 146,7 х 71,5 х 7,4 мм.

OLED-екран (насправді AMOLED, але Apple про це мовчить), з діагоналлю в 6,1 дюйма і з розширенням 2532 х 1170 (460 пікселів на дюйм).

Форма екрану - прямокутник із закругленими краями, у верхній його частині - виріз, він же "чубчик". У порівнянні з iPhone 11 Pro, на вертикально розташованому екрані вміщується на два-три рядки тексту більше.

Екран

Від ушкоджень екран в iPhone 12 і iPhone 12 Pro захищає керамічний щит (Ceramic Shield), спільно розроблений Apple і Gorilla Glass. Від слідів, залишених пальцями екрани захищені олеофобним покриттям.

Контрастність екрану 2 000 000: 1, підтримується True Tone, P3 і багато іншого. У екранів iPhone 12 і iPhone 12 Pro та ж максимальна яскравість екранів, при перегляді контенту в форматі HDR (1 200 кд / кв.м) але нормальна у iPhone 12 (625 кд / кв.м) і у iPhone 12 Pro (800 кд /кв.м) різна. Екран у Pro і справді помітно яскравіше.

Середина

У Pro і не-Pro той же чіп - Apple A14 Bionic. У його центральному процесорі шість ядер, із яких два продуктивні, а чотири - енергоефективні. Точно такий же акумулятор, Haptic Engine і багато інших компонентів.

Тепер поговоримо про «відмінне»

iPhone 12

За традицією Apple, замовляючи iPhone користувач може вибрати тільки обсяг флеш пам'яті. Для iPhone 12 пропонується три варіанти: 64 ГБ, 128, 256 ГБ.

Оперативної пам'яті в iPhone 12 - 4 ГБ. Дизайн – у шістьох кольорах - білий, чорний, синій, зелений, PRODUCT (RED) і фіолетовий. Кольори симпатичні, але в порівнянні з кольорами елітного флагманського iPhone 12 вони якісь простуваті. Принаймні, на перший погляд. Хоча, на вибір саме цих кольорів міг вплинути матеріал, з якого виготовлений корпус стандартного флагманського iPhone 2020 року. Це міцний алюмінієвий сплав аерокосмічного класу. Блискучий сріблястий метал. Дві камери, ширококутна і надширококутна.

iPhone 12 Pro

Якщо дивитися на iPhone 12 Pro спереду, його не відрізниш від iPhone 12

Варіантів обсягу флеш-пам'яті пропонується три: 128 ГБ, 256 ГБ, 512 ГБ. Змінити обсяг флеш-пам'яті не можна. 6 ГБ оперативної пам'яті. Те, що оперативної пам'яті в півтора рази більше ніж в стандартному iPhone 12 відчувається. Особливо, коли одночасно запущено багато застосунків, перемикання між ними відбувається набагато швидше. Чотири кольори: графітовий, сріблястий, золотий і тихоокеанський синій.

Один з них - золотий виглядає особливо. Всі чотири кольори незвичайні і аристократичні. Матеріал, з якого виготовлені корпуси iPhone 12 Pro - нержавіюча сталь хірургічного класу. В системі камер їх три: надширококутна, ширококутна і телефото. Поруч з ними LiDAR. Він використовується, наприклад - для фокусування камер, додатком Рулетка і не тільки. І це тільки початок його кар'єри.

Який iPhone краще придбати зараз?

Який iPhone купувати - вирішувати тільки вам і вашому гаманцю, але все ж..

Це, у першу чергу, залежить від бюджету і завдань, котрі повинен виконати смартфон. Наприклад, якщо ви часто і багато фотографуєте або знімаєте відео - система камер в iPhone 12 Pro і розумне програмне забезпечення камер повинні вам підійти.