В Україну завозять Ipad у вигляді цеглин

2018-04-30

В Україну завозять Ipad у вигляді цеглин

Як повідомляє AIN, в цілому компанія здійснила підміну документів з 80 поставок товарів. В одній з таких поставок замість електроніки фірма задекларувала «цегла будівельна керамічна» та «базальтовий утеплювач в рулонах». Зараз йде досудове розслідування.

Махінації з «яблучною» технікою в Україні - не єдині за останній час. В понеділок в Калінінградській області на кордоні з Литвою була припинена спроба нелегального ввозу в Росію більше 120 смартфонів iPhone 5S. Інцидент стався на автомобільному пункті пропуску «Морське - Ніда» на Курському косе.

При проведенні контролю прикордонники спільно з співробітниками митниці в автомашині росіянина, що прямував з Литовської Республіки в Російську Федерацію, під водійським і пасажирським сидіннями автомобіля виявили 120 коробок з мобільними телефонами Apple, загальною вагою 48 кг. При поглибленому огляді транспортного засобу були знайдені ще 8 смартфонів iPhone.

Товар, приблизна вартість якого становить понад 3 млн. рублів, відправлений на проведення експертизи. За її результатами комісією буде проведена кваліфікація правопорушення росіянина.